IZOBRAŽEVANJE

Reference

Združenje nadzornikov ima najdaljšo tradicijo na področju izobraževanja nadzornikov. Programe izobraževanja neprestano prenavljamo in prilagajamo zahtevam trga in naročnika. Izobraževanja izvajajo izkušeni predavatelji iz prakse.

• Seminarjev, konferenc in programov izobraževanja se vsako leto povprečno udeleži od 600 do 1.000 udeležencev.
  • ZNS od leta 2001 v sodelovanju z Gospodarsko zbornico Slovenije (GZS) podeljuje strokovno kvalifikacijo Certifikat ZNSpotrdilo o usposobljenosti za opravljanje funkcije člana nadzornega sveta in neizvršenga člana upravnega odbora.
  • ZNS ima od leta 2006 kvalifikacijo Ministrstva za gospodarstvo za izvajanje izobraževanja (Standardna znanja za nadzornike) za pridobitev Potrdila o usposabljanju članov nadzornih svetov in upravnih odborov, ki jih je ali jih bo za imenovanje v te organe predlagala Vlada RS kot zastopnica lastnice Republike Slovenije.
  • ZNS je leta 2009 pridobilo mednarodno licenco za izvajanje programov usposabljanja po metodologiji Global Corporate Governance Foruma (GCGF) in Internationa Financial Center (IFC), ki delujeta v okviru Svetovne banke.

Podjetja:

•     Aerodrom Ljubljana d.d.
  •     Dars d.d.
  •     Energetika Ljubljana d.o.o.
  •     Givo real d.o.o.
  •     Holding slovenske elektrarne d.o.o.
  •     Kapitalska družba d.d.
  •     Istrabenz d.d.
  •     Mestna občina Ljubljana in Javni holding Ljubljana d.d.
  •     Mestna občina Maribor - Nigrad d.d.
  •     Nova Ljubljanska banka d.d.
  •     Petrol d.d.
  •     Pivovarna Union d.d.
  •     Pošta Slovenije d.o.o.
  •     Premogovnik Velenje d.d.
  •     Primorje d.d.
  •     PS Mercator d.d.
  •     Sava d.d.
  •     Slovenska odškodninska družba d.d.
  •     Slovenske železnice d.o.o.
  •     Telekom Slovenije d.d.
  •     Trimo d.d.
  •     Zavarovalnica Triglav d.d.