MEDIJI

Priročnik za poročanje o korporativnem upravljanju

Who’s Running the Company?

 

 

Priročnik je nastal v sodelovanju IFC GCGF in ICFJ kot pomoč pri poročanju novinarjem o korporativnem upravljanju in ozaveščanju o vplivu, ki ga le ta ima na družbe, delničarje in širšo javnost. Namenjen je izkušenim novinarjem in urednikom, da bi v svojih reportažah lažje preverjali in prepoznali dogodke, ki imajo lahko resne posledice tako za sam razvoj in obstoj družbe, kot tudi za delničarje ter ostale deležnike.

Aktualne novice

"Vprašali ste nas, mi vam odgovarjamo" (15.01.2018)

Neodvisnost v primeru kandidature nekdanjega direktorja za člana nadzornega sveta iste družbe, Kaj je mišljeno pod strokovni profil člana uprave ali NS v tabeli priloge C Kodeksa javnih delniških družb?
Preberi več

Srečanje certificiranih nadzornikov (14.12.2017)

Iskrene čestitke vsem letošnjim prejemnikom Certifikata ZNS, ki predstavlja najvišji standard strokovne kvalifikacije za delo v nadzornih svetih in prispevek k profesionalizaciji te funkcije.
Preberi več

Anti-Corruption Principles for State-Owned Enterprises (28.11.2017)

Transparency International je pripravila smernice s protikorupcijskimi načeli za podjetja v državni lasti. Smernice so namenjene spodbudi in v pomoč družbam v državni lasti, za izvajanje dobre prakse protikorupcijskih programov, ki temeljijo na najvišjih
Preberi več

Predstavljamo vam Certifikat ZNS Plus (25.10.2017)

Certifikat ZNS Plus predstavlja nadgradnjo Certifikata ZNS in nagrajuje tiste, ki redno in neprekinjeno posodabljajo svoja znanja s področja delovanja nadzornih svetov in upravljanja družb
Preberi več