Priročnik za poročanje o korporativnem upravljanju

Who’s Running the Company?

 

 

Priročnik je nastal v sodelovanju IFC GCGF in ICFJ kot pomoč pri poročanju novinarjem o korporativnem upravljanju in ozaveščanju o vplivu, ki ga le ta ima na družbe, delničarje in širšo javnost. Namenjen je izkušenim novinarjem in urednikom, da bi v svojih reportažah lažje preverjali in prepoznali dogodke, ki imajo lahko resne posledice tako za sam razvoj in obstoj družbe, kot tudi za delničarje ter ostale deležnike.

GRADIVO - seminar Korporativno in interno upravljanje zavarovalniv po standardih Solvency II

Objavljeno: 14.11.2014 | Avtor: Rada Sibila
14. novembra je potekal seminar ZNS - Korporativno in interno upravljanje zavarovalniv po standardih Solvency II. Udeleženci so se seznanili z novo regulativo po standardnih Solvency II, ki pomembno vplivajo na korporativno in interno upravljanje zavarovalnic. V prehodnem obdobju bodo smernice in vmesni ukrepi za pripravo na vpeljavo direktive Solventnost II v letu 2016, pomagali zavarovalnicam, da se bodo lahko pravočasno in celostno pripravile na nove zahteve. Rok je sicer videti razmeroma dolg, a vendar je treba čim prej pripraviti jasen akcijski načrt in redno poročati regulatorju o napredku.

Gradivo predavateljev je dostopno TUKAJ. Člani ZNS lahko do gradiva brezplačno dostopajo z uporabo svojega uporabniškega imena in članskega gesla.

>>> gradivo

Še niste naš član?
Postanite član ZNS in si zagotovite dostop do vseh avtonomnih pravnih virov za delo NS
in odgovore na vaša pravna vprašanja!
>>> več