Priročnik za poročanje o korporativnem upravljanju

Who’s Running the Company?

 

 

Priročnik je nastal v sodelovanju IFC GCGF in ICFJ kot pomoč pri poročanju novinarjem o korporativnem upravljanju in ozaveščanju o vplivu, ki ga le ta ima na družbe, delničarje in širšo javnost. Namenjen je izkušenim novinarjem in urednikom, da bi v svojih reportažah lažje preverjali in prepoznali dogodke, ki imajo lahko resne posledice tako za sam razvoj in obstoj družbe, kot tudi za delničarje ter ostale deležnike.

Konferenca FEEL2013 - Moč etičnega voditeljstva

Objavljeno: 14.06.2013 | Avtor: Rada Sibila

V sredo 12. junija se je na Brdu pri Kranju odvijala konferenca FEEL2013, posvečena voditeljstvu prihodnosti, katere soorganizator je bilo tudi Združenje nadzornikov Slovenije. Dejstvo je, da se je naša družba znašla na razpotju, ko se zdi, da prave usmeritve ne najdemo več. Dogodek je nastal v želji, da bi se znali v prihodnje usmeriti na pravo pot, ki naj bo predvsem etična.

Na konferenci so nastopili mnogi priznani domači in tuji govorci iz akademskega in poslovnega sveta, rdeča nit dogodka je bilo etično voditeljstvo. Kako voditi ljudi, organizacije in navsezadnje družbo, da bosta sodelovanje in sobivanje pravično, produktivno in učinkovito? Kakšen naj bo vodja prihodnosti? Se etično voditeljstvo splača? Predstavljene so bile tako teoretične osnove kot tudi dobre prakse etičnega vodenja, pri pogovorih pa je s svojimi vprašanji in komentarji sodelovalo več kot sto udeležencev dogodka.

Več o konferenci si lahko preberete na spletni strani www.feel-leadership.si, na kateri bodo v kratkem objavljene fotografije in posnetki predavanj in razprav. Sredi julija pa bo izšla tudi publikacija, v kateri bodo povzeti zaključki konference in priporočila za prihodnost.