Priročnik za poročanje o korporativnem upravljanju

Who’s Running the Company?

 

 

Priročnik je nastal v sodelovanju IFC GCGF in ICFJ kot pomoč pri poročanju novinarjem o korporativnem upravljanju in ozaveščanju o vplivu, ki ga le ta ima na družbe, delničarje in širšo javnost. Namenjen je izkušenim novinarjem in urednikom, da bi v svojih reportažah lažje preverjali in prepoznali dogodke, ki imajo lahko resne posledice tako za sam razvoj in obstoj družbe, kot tudi za delničarje ter ostale deležnike.

Mednarodni teden ozaveščanja o prevarah

Objavljeno: 07.11.2019
Mednarodni teden ozaveščanja o prevarah

Mednarodni teden ozaveščanja o prevarah

V tednu od 18. do 22. novembra bo potekal Mednarodni teden ozaveščanja o prevarah in na okroglih mizah, panelih ipd. dogodkih se bomo pogovarjali o različnih dejavnostih za spodbujanje usposabljanja in izobraževanja za boj proti prevaram. Cilj je izmenjava najboljših praks ter spodbujanje vodilnih in zaposlenih na poslovnem in javnem področju, študentov in drugih interesnih skupin, da delujejo proaktivno v smeri zmanjšanja učinkov prevar, korupcije in drugih vrst gospodarskega kriminala v našem lokalnem okolju. Program celega tedna je TUKAJ.

K pobudi je v mesecu juniju pristopilo tudi Združenje nadzornikov Slovenije, saj verjamemo, da je problematiko prevar in gospodarskega kriminala možno spreminjati le z znanjem in ozaveščanjem na vseh ravneh družbe.

Osrednji dogodek bo potekal 20. novembra, na Ekonomski fakulteti v Ljubljani od 9.30 do 14h. Na konferenci bomo prisluhnili domačim in tujim strokovnjakom, na okrogli mizi bomo razpravljali tudi o perečih zadevah ozaveščanja in prijavljanja vprašljivih poslovnih praks, razglasili pa bomo tudi zmagovalca študentskega tekmovanja za najboljši video na temo korupcije.

Vedno več mednarodnih vlagateljev pri investicijskih odločitvah pozornost posveča nefinančnim dejavnikom. V uvodnem delu bomo govorili s predstavniki finančnih institucij o tem, kakšni so opozorilni znaki, na katere so pozorni? Kdo predstavlja tvegano stranko? Kaj pomeni netransparentni trg za tuja podjetja in investitorje?
V nadaljevanju se bomo na panelu dotaknili tudi vloge države, gospodarstva, medijev in širše civilne družbe. Kako slednje komuniciramo, torej dialog, ki ga vodimo o možnih rešitvah in odzivih med različnimi akterji v takšnih razmerah? Kajti nemalokrat z napačnimi odzivi in rešitvami lahko še bolj (neupravičeno) zmanjšamo zaupanje v naš trg in načela pravne države.

PRIJAVE: Zaradi omejenega števila prostih mest vas prosimo, da svojo udeležbo potrdite na e-mail: mjularic@deloittece.com najkasneje do 14. novembra 2019.
Udeležba na dogodku je brezplačna.


>>> PROGRAM Mednarodnega tedna ozaveščanja o prevarah (18 - 22. november)