Priročnik za poročanje o korporativnem upravljanju

Who’s Running the Company?

 

 

Priročnik je nastal v sodelovanju IFC GCGF in ICFJ kot pomoč pri poročanju novinarjem o korporativnem upravljanju in ozaveščanju o vplivu, ki ga le ta ima na družbe, delničarje in širšo javnost. Namenjen je izkušenim novinarjem in urednikom, da bi v svojih reportažah lažje preverjali in prepoznali dogodke, ki imajo lahko resne posledice tako za sam razvoj in obstoj družbe, kot tudi za delničarje ter ostale deležnike.

Na predsedniškem forumu ZNS o izzivih upravljanja skupin podjetij

Objavljeno: 01.07.2015 | Avtor: Rada Sibila
V torek, 30. junija, je potekalo prvo srečanje Predsedniškega foruma ZNS. Namen foruma je s strokovnim poslovnim druženjem na eno od tem s področja korporativnega upravljanja med korporativni člani ZNS aktivirati predsednike uprav in nadzornih svetov ter upravnih odborov.

Tokratna tema so bili izzivi upravljanja skupin podjetij. Skupine podjetij predstavljajo pomembno ekonomsko realnost, vendar njihove upravljavske strukture tudi na evropski ravni pogosto niso dobro razvite. Izzivi so tako na pravni strani, preko skladnosti z lokalnimi standardi v primeru mednarodnih skupin podjetij (multinacionalk, skupine s podružnicami), kot na poslovni strani, ki se običajno ne sklada s pravno-organizacijsko strukturo skupine.Z novo člansko aktivnostjo želimo pospešiti izmenjavo in prenos znanj s področja upravljanja, še dodatno motivirali družbe, njihova poslovodstva in nadzornike k boljšemu korporativnemu upravljanju.

>>> več o korporativnem članstvu si lahko preberete TUKAJ.