Priročnik za poročanje o korporativnem upravljanju

Who’s Running the Company?

 

 

Priročnik je nastal v sodelovanju IFC GCGF in ICFJ kot pomoč pri poročanju novinarjem o korporativnem upravljanju in ozaveščanju o vplivu, ki ga le ta ima na družbe, delničarje in širšo javnost. Namenjen je izkušenim novinarjem in urednikom, da bi v svojih reportažah lažje preverjali in prepoznali dogodke, ki imajo lahko resne posledice tako za sam razvoj in obstoj družbe, kot tudi za delničarje ter ostale deležnike.

Uvodno srečanje za nove člane ZNS

Objavljeno: 02.10.2015

Uvodna srečanja so namenjena vsem novim članom, ki so se pred kratkim pridružili Združenju nadzornikov Slovenije in bodo potekala najmanj enkrat letno. Namenjena so predstavitvi našega delovanja, mednarodnih aktivnosti in kako izkoristiti vse ugodnosti članstva, vsakokratno srečanje pa bomo nadgradili z zanimivo strokovno temo.

Na tokratnem prvem srečanju, ki je potekalo v četrtek, 1. oktobra, smo se sprehodili skozi prenovljeno spletno stran in predstavili strokovne vire za delo članov, komisij in sekretarjev NS. V stokovnem delu smo se z gosti go. Majo Fesel Kamenik, namestnico predsednika kadrovske komisije SDH, d.d., g. Gorazdom Podbevškom, predsednikom NS NLB, d.d. in dr. Borisom Žnidaričem, predsednikom akreditacijske komisije KAD, d.d., pogovarjali o vlogi in izkušnjah različnih komisij za akreditacijo oz. nominacijo kandidatov za državne nadzornike.