doc. dr. Anja Strojin Štampar

doc. dr.AnjaStrojin Štampar

doc. dr. Anja Strojin Štampar je doktorica znanosti s področja prava z opravljenim pravniškim državnim izpitom ter magistra ekonomskih ved z večletnimi izkušnjami v pravosodju in gospodarstvu. Trenutno je odvetnica v odvetniški pisarni Jadek & Pensa.

Po zaključenem dodiplomskem študiju na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani je opravila podiplomski študij s področja mednarodnega gospodarskega prava (LL.M.) na Univerzi McGill v Montrealu, na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani pa je v letu 2014 zaključila tudi mednarodni MBA program, ki ga je v letu 2017 nadgradila z bolonjskim magisterijem na študijskem programu poslovodenje in organizacija. V letu 2017 je prav tako doktorirala na Evropski pravni fakulteti na temo korporativnega upravljanja v delniških družbah z enotirnim sistemom upravljanja. Ima delovne izkušnje na področju korporativnega upravljanja, prodajnih postopkov finančnih naložb in korporacijskih prevzemov ter upravljanja premoženja. V več kot desetih letih delovanja na vodilnih delovnih mestih si je pridobila izkušnje z vodenjem družbe, vzpostavljanjem in razvojem delovnih procesov ter projektnim vodenjem. Aktivno se je udejstvovala tudi kot članica nadzornih svetov različnih družb, med drugim tudi kot predsednica nadzornega sveta družbe Aerodrom Ljubljana, d. d. Kot članica različnih delovnih skupin pri Združenju nadzornikov Slovenije je sodelovala pri pripravi priporočil dobre prakse korporativnega upravljanja (Praktični napotki za nadzorne svete pri kadrovanju uprav, Priporočila za imenovanje, odpoklic in ureditev prejemkov članov uprav, Smernice za delovanje upravnih odborov, Priporočila dobre prakse sodelovanja delavcev pri upravljanju). Je avtorica več pisnih strokovnih prispevkov s področja korporativnega upravljanja, korporacijskega prava in upravljanja pokojninskih skladov ter predavateljica na strokovnih seminarjih. Na Evropski pravni fakulteti Nove Univerze je habilitirana kot docentka za civilno in gospodarsko prava ter predava gospodarsko in pogodbeno pravo.


Nazaj

Postanite član ZNS in si zagotovite številne prednosti:

  • vse strokovne vire, ki so potrebni za vaše delo,
  • gradiva in posnetke izobraževanj,
  • hitro strokovno pomoč in dostop do zbirke pravnih nasvetov,
  • obveščanje o domačih in mednarodnih novostih, strokovnih stališčih ZNS, odprtih javnih pozivih za članstvo v nadzornih svetih ali komisijah,
  • udeležba na brezplačnih članskih dogodkih in znižana kotizacije za izobraževanja.

Člane spodbujamo k strokovnemu razvoju in spoštovanju profesionalne etike.

Več o članstvu

Slika 1
Slika 1
Slika 1
Slika 1

Združenje nadzornikov Slovenije v številkah 2022

768

članov

14

korporativnih članov

646

imetnikov Certifikata ZNS

3086

imetnikov Potrdila za nadzornike

55

izobraževanj

1111

udeležencev izobraževanj

Piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.
Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.

Odpri/zapri