Cvetka Selšek

CvetkaSelšek

CVETKA SELŠEK je predsednica Upravnega odbora SKB d.d. Po izobrazbi je univ. dipl. oec., Ekonomska fakulteta v Zagrebu. V letih 1974-1975 je opravljala pripravništvo v podjetju Siemens Austria, nato se je zaposlila v Republiškem komiteju za mednarodno sodelovanje RS (1976-1986). V času med 1986 in 1990 je bila članica slovenske vlade in predsednica Republiškega komiteja za mednarodno sodelovanje, odgovorna za zunanjo trgovino in devizni sistem.
Od leta 1991 je zaposlena v SKB banki, kjer je najprej bila odgovorna za področje mednarodnega poslovanja kot namestnica direktorja banke, leta 1995 je postala izvršna direktorica za mednarodno poslovanje, leta 1997 je opravljala funkcijo članice uprave banke odgovorne za mednarodno poslovanje, investicijsko bančništvo in kapitalske naložbe. Od leta 1999 je v SKB d.d. bila predsednica uprave banke, junija 2010 pa je postala predsednica Upravnega odbora SKB d.d.
Opravlja še druge funkcije, tako je med drugim tudi članica Svetovnega gospodarskega foruma, članica Sveta Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani, članica Nadzornega odbora Združenja Manager, članica nadzornega sveta Poslovne šole Bled, ter članica Upravnega odbora Združenja nadzornikov Slovenije.

Postanite član ZNS in si zagotovite številne prednosti:

• vse strokovne vire, ki so potrebni za vaše delo,
  • gradiva in posnetke izobraževanj,
  • hitro strokovno pomoč in dostop do zbirke pravnih nasvetov,
  • obveščanje o domačih in mednarodnih novostih, strokovnih stališčih ZNS, odprtih javnih pozivih za članstvo v nadzornih svetih ali komisijah,
  • udeležba na brezplačnih članskih dogodkih in znižana kotizacije za izobraževanja.

Člane spodbujamo k strokovnemu razvoju in spoštovanju profesionalne etike.

Več o članstvu

Slika 1