Srečo Jadek

SrečoJadek

Srečo Jadek  je po končanem pripravništvu na sodišču v Ljubljani je leta 1984 postal samostojni odvetnik in prevzel očetovo pravno pisarno, ustanovljeno že leta 1958. Leta 1993 je združil svojo pisarno z odvetniško pisarno Pavleta Pense. Od takrat dalje je Srečo Jadek starejši partner v odvetniški družbi Jadek & Pensa.
Svetuje domačim in tujim strankam pri številnih mednarodnih transakcijah, prestrukturiranjih, združitvenih procesih ter zastopa stranke na področju gospodarskega in civilnega prava. Njegova glavna področja delovanja so: korporacijsko pravo, združitve in prevzemi, finančno pravo, zastopanje strank (gospodarsko in civilno), insolventno pravo. Po oceni raziskovalcev mednarodnih  pravnih direktorijev kot so PLC Which Lawyer, Chambers Global, Chambers Europe, IFLR 1000 in Legal 500  je Srečo Jadek prepoznan kot vodilni odvetnik na področju korporacijskega (M&A) in finančnega prava
Je izpraševalec za pravosodni izpit in član odvetniške zbornice Slovenija ter član mednarodne zveze odvetnikov (IBA), sekcije insolvenčnega prava.
Ima številne objave v: A Practitioners Guide to Takeovers and Mergers, City & Financial Publishing, 2005 (soavtor, poglavje o Sloveniji); Telecommunication Laws in Europe, 5th edition, Tottel Publishers, 2005 (soavtor, poglavje o Sloveniji); Insolvency Case Study, Slovenia, IBA/Harvard/World Bank, 2003 in 2004.

Postanite član ZNS in si zagotovite številne prednosti:

• vse strokovne vire, ki so potrebni za vaše delo,
  • gradiva in posnetke izobraževanj,
  • hitro strokovno pomoč in dostop do zbirke pravnih nasvetov,
  • obveščanje o domačih in mednarodnih novostih, strokovnih stališčih ZNS, odprtih javnih pozivih za članstvo v nadzornih svetih ali komisijah,
  • udeležba na brezplačnih članskih dogodkih in znižana kotizacije za izobraževanja.

Člane spodbujamo k strokovnemu razvoju in spoštovanju profesionalne etike.

Več o članstvu

Slika 1