Priporočila in kodeksi

Smernice za komuniciranje za člane nadzornih svetov

Smernice za komuniciranje za člane nadzornih svetov so priporočilo predsednikom in članom nadzornih svetov v družbah, ki jih nadzorujejo, glede njihovega ravnanja pri komuniciranju z zunanjimi javnostmi in mediji.

Priporočil dobre prakse v zvezi s komuniciranjem članov nadzornih svetov v primerljivih mednarodnih kodeksih upravljanja ni, tudi v slovenskem Kodeksu upravljanja javnih delniških družb ne, saj je za komuniciranje z javnostmi in mediji odgovorna družba in v njenem imenu uprava družbe oz. poslovodstvo. Predsednik nadzornega sveta pa zastopa družbo le nasproti upravi ali drugim članom nadzornega sveta in s tem povezano tudi komunicira. Njegova pristojnost je tudi sporočanje sklepov nadzornega sveta.

Namen Združenja nadzornikov Slovenije je s smernicami poudariti, da je pojavljanje članov nadzornih svetov kot posameznikov v medijih neprimerno, kadar za to nimajo pooblastila nadzornega sveta, oz. je primerno zgolj v izjemnih okoliščinah (odstop s funkcije).

Dokument smernic poleg namena in predstavitve vsebine priporočil za komuniciranje vsebuje še predstavitev pogostih primerov iz prakse.

Celoten dokument je na voljo samo članom ZNS.

Postanite član ZNS Prijava v moj ZNS

Brezplačno prenesite celoten dokument! (1/2)

Nečlanom omogočamo prenos dveh celotnih dokumentov iz naše bogate knjižnice izobraževalnih vsebin!

Največkrat prenešene vsebine

Priporočila za revizijske komisije

Ta priporočila so namenjena za uporabo v vseh družbah, ki so subjekti javnega interesa&n ...

06. 06. 2022 - Priporočila in kodeksi priporočila ZNS, revizijske komisije