Priporočila in kodeksi

Smernice za oblikovanje politike prejemkov in poročila o prejemkih članov organov vodenja in nadzora – za javne delniške družbe

Namen priprave smernic za oblikovanje politike prejemkov in poročila o prejemkih članov organov vodenja in nadzora  je družbam, s katerih vrednostnimi papirji se trguje na organiziranem trgu, ponuditi priporočila dobre prakse za oblikovanje teh politik in poročil o prejemkih skladno z zakonodajo, evropskimi smernicami in kodeksi upravljanja.

Smernice se smiselno uporabljajo za neizvršne člane upravnega odbora in izvršne direktorje v enotirnem sistemu z upoštevanjem njihove drugačne odgovornosti v primerjavi z odgovornostjo uprave in nadzornega sveta v dvotirnem sistemu. Posledično se to odraža tudi v sistemu plačil članom upravnega odbora, ki so izvršni ali neizvršni direktorji.

Nadzorni svet  je zakonsko pristojen za oblikovanje sistema plačil za člane uprave in v sodelovanju z upravo odgovoren za oblikovanje predloga politike prejemkov ter njeno predložitev v glasovanje na skupščini družbe. Pri tem je njegova pristojnost tudi v tem, da v politiki opredeli predlog za lastna plačila.

Celoten dokument je na voljo samo članom ZNS.

Postanite član ZNS Prijava v moj ZNS

Brezplačno prenesite celoten dokument! (1/2)

Nečlanom omogočamo prenos dveh celotnih dokumentov iz naše bogate knjižnice izobraževalnih vsebin!

Največkrat prenešene vsebine

Priporočila za revizijske komisije

Ta priporočila so namenjena za uporabo v vseh družbah, ki so subjekti javnega interesa&n ...

06. 06. 2022 - Priporočila in kodeksi priporočila ZNS, revizijske komisije