Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki jih portal naloži na vaš računalnik, v katerih se shranjujejo informacije o tem, kolikokrat obiščete našo stran in kaj vas v teh obiskih zanima. S pomočjo piškotkov vam lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo na spletni strani. Tako se npr. v piškotke lahko beležijo vaše preference in nastavitve, vnosi v spletne obrazce in informacije za prijavljene uporabnike. S pomočjo piškotkov lahko beležimo statistiko spletne strani in tako lažje odkrijemo in odpravimo morebitne napake ter vam ob naslednjih obiskih ponudimo boljšo vsebino oz. primernejšo ponudbo. Nekateri piškotki so nujno potrebni za samo delovanje spletne strani, medtem, ko se ostali lahko shranijo, le če se s tem strinjate.

Vrsta Ime Namen Trajanje
Sejni ASPSESSIONID…, UniqueID, ASP.NET_SessionId omogočajo delovanje spletnih strani do konca seje
Lastni zns_anketa občasno anketiranje uporabnikov za čas anketiranja
Zunanji _utma, … , _utmz statistika ogledov spletnih strani - Google Analytics do 2 leti