Mednarodno sodelovanje ZNS

Vizija ZNS

Združenje je najpomembnejši strokovni partner vsem deležnikom korporativnega upravljanja v Sloveniji in mednarodno vidna in aktivna organizacija.

ZNS že vrsto let sodeluje s številnimi tujimi institucijami. Pri tem išče stike predvsem na področju EU. Obvešča jih o svojem delovanju in jim posreduje slovenske standarde dobre prakse s področja upravljanja družb in delovanja nadzornih svetov. ZNS je iniciralo ustanovitev CID - Hrvatski institut direktora v letu 2007.

ecoDa – European Confederation of Directors' Association

• neprofitno združenje ustanovljeno marca 2005 s sedežem v Bruslju
  • člani so podobna združenja iz Francije, Belgije, VB, Luxembourga, Finske, Španije, Češke, Hrvaške, Norveške, Švedske, Makedonije, Poljske, Italije,...
  • namen je članom upravnih odborov in članom nadzornih svetov iz regije EU zagotoviti, da posredujejo jasna stališča o zakonodaji gospodarskih družb in upravljanju družb v različne EU institucije
  • cilj je postati osrednja točka za upravljanje družb na ravni EU
  • poslanstvo je razvijati najboljše prakse etičnosti in upravljanja družb na ravni EU in predstavljati interese članov v EU institucijah

ecoDa logo

IFC - Corporate Governance Group

• je iniciativa OECD in Svetovne banke (World Bank)
  • namen je povezovanje združenj in organizacij korporativnih direktorjev na svetovni ravni in vzpodbujanje njihovega usposabljanja in razvoja ter strokovnih storitev, ki to podpirajo
  • poslanstvo je pomoč državam in posameznim organizacijam k izboljšanju standardov upravljanja družb, vzpodbujanje pravičnosti, transparentnosti in odgovornosti.

IFC - CG

The European Corporate Governance Codes Network

• ECGCN je neformalna mreža za izmenjavo stališč, izkušenj in dobre prakse o vprašanjih, ki se nanašajo na korporativno upravljanje javnih delniških družb.
  • člani si izmenjujejo dejanske informacije o vsebini in izvajanju načel nacionalnih kodeksov v praksi.
  • sodelovanje je odprto za vse organizacije, ki so odgovorne za pisanje in / ali spremljanje izvajanja nacionalnih kodeksov korporativnega upravljanja v državah Evropske unije in Evropskega gospodarskega prostora.

ECGCN

ECGI – European Corporate Governance Institute

• neprofitna mednarodna organizacija ustanovljena 25. 10. 1919 s sedežem v Bruslju
  • člani so fizične osebe in institucionalni člani
  • namen je z razpravo, raziskavami, študijami in usklajevanjem različnih interesov prispevati k oblikovanju najboljše prakse upravljanja družb
  • cilj je izboljšanje upravljanja družb s pospeševanjem neodvisni znanstvenih raziskav in drugih sorodnih aktivnosti

Global Network of Director Institutes (GNDI)

• mednarodna mreža, ki vzpodbuja sodelovanje članskih organizacij k izmenjavi znanja na področju korporativnega upravljanja in profesionalnega razvoja posameznikov.

Postanite član ZNS in si zagotovite številne prednosti:

• vse strokovne vire, ki so potrebni za vaše delo,
  • gradiva in posnetke izobraževanj,
  • hitro strokovno pomoč in dostop do zbirke pravnih nasvetov,
  • obveščanje o domačih in mednarodnih novostih, strokovnih stališčih ZNS, odprtih javnih pozivih za članstvo v nadzornih svetih ali komisijah,
  • udeležba na brezplačnih članskih dogodkih in znižana kotizacije za izobraževanja.

Člane spodbujamo k strokovnemu razvoju in spoštovanju profesionalne etike.

Več o članstvu

Slika 1