mag. Aleksander Igličar

mag.AleksanderIgličar

Mag. Aleksander Igličar je od 1. novembra 2009 zaposlen kot višji predavatelj za računovodstvo na Ekonomski fakulteti v Ljubljani, kjer je leta 1992 magistriral z magistrskim delom Institucionalni investitorji v finančnih sistemih tržnega gospodarstva pod mentorstvom prod. dr. Ivana Ribnikarja.

Na področju računovodstva ima dolgoletne poslovne in predavateljske izkušnje. Od leta 1988 do leta 1992 je bil asistent za računovodstvo na Ekonomski fakulteti v Ljubljani. Od leta 1992 do 2005 je bil zaposlen v družbi Iskraemeco, d.d., Kranj, zadnjih pet let kot član uprave za finance, računovodstvo in kontroling. Leta 2006 je bil izvršni direktor računovodstva v družbi Merkur, d.d., med oktobrom 2006 in oktobrom 2009 pa je bil vodja CISEF-a, centra za poslovno izpopolnjevanje in svetovanje na Ekonomski fakulteti.

Bil je programski vodja in predavatelj na številnih seminarjih iz računovodstva, tako za razpisane seminarje kot tudi za izobraževanja za zaključene skupine, ki so jih organizirali CISEF, Dedalus, GV Planet in drugi. Udeleženci zlasti cenijo njegovo sposobnost povezovanja teoretičnih spoznanj s pridobljenimi praktičnimi izkušnjami.

Je soavtor knjige Računovodstvo za managerje (prva izdaja 1997, druga 2011) in več učbenikov za računovodstvo, ki so študijsko gradivo na Ekonomski fakulteti in Fakulteti za upravo Univerze v Ljubljani.

V zadnjih letih je dejaven kot član nadzornih svetov (Iskra Mehanizmi Holding, RTV SLO, Jelovica) in zunanji član revizijskih komisij nadzornega sveta (Gorenje, Pivovarna Laško, Mercator, NKBM). Je član strokovno skupine za revizijske komisije pri Združenju nadzornikov Slovenije.


Nazaj

Postanite član ZNS in si zagotovite številne prednosti:

  • vse strokovne vire, ki so potrebni za vaše delo,
  • gradiva in posnetke izobraževanj,
  • hitro strokovno pomoč in dostop do zbirke pravnih nasvetov,
  • obveščanje o domačih in mednarodnih novostih, strokovnih stališčih ZNS, odprtih javnih pozivih za članstvo v nadzornih svetih ali komisijah,
  • udeležba na brezplačnih članskih dogodkih in znižana kotizacije za izobraževanja.

Člane spodbujamo k strokovnemu razvoju in spoštovanju profesionalne etike.

Več o članstvu

Slika 1
Slika 1
Slika 1
Slika 1

Združenje nadzornikov Slovenije v številkah 2023

729

članov

13

korporativnih članov

661

imetnikov Certifikata ZNS

3273

imetnikov Potrdila za nadzornike

48 izobraževanj

1093

udeležencev izobraževanj

Piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.
Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.

Odpri/zapri