Poziv ZNS in ecoDa k premisleku članov nadzornih svetov glede mandatov v ruskih in beloruskih podjetjih ter poslovanju družb na teh trgih

07. 03. 2022
Aktualno, Mednarodne novice

Ruska vojaška invazija na Ukrajino s podporo Belorusije ni le napad na demokratičen evropski narod, ampak tudi napad na vse evropske demokratične družbe.

V duhu ohranitve temeljnih načel svobode, demokracije in samoodločbe ter solidarnosti do Ukrajine, ZNS in ecoDa (European Confedeation of Directors' Association) pozivata k premisleku vse člane nadzornih svetov, ki imajo kot predstavniki kapitala mandate v ruskih ali beloruskih podjetjih, ali želijo še naprej delovati v teh podjetjih in prevzemati s tem povezana tveganja ali pa so pripravljeni s teh funkcij odstopiti.

Dodatno pa velja tudi poziv vsem članom nadzornih svetov podjetij, ki delujejo na teh trgih, da v sodelovanju z upravami teh družb svoj strateški in operativni model poslovanja prilagodijo novim geopolitičnim tveganjem in zaščitijo interes podjetij. Poleg evropskih in drugih držav, ki so se odzvale s sankcijami in pomočjo Ukrajini, so se tudi mnoga evropska in druga tuja podjetja že odločila za načelno držo in s tem prevzela s tem povezane stroške.

»Trenutno stanje terja od vseh nas, da zaščitimo lastno osebno integriteto, interese gospodarskih družb v katerih imamo funkcije in tudi vrednote ter svoboščine, ki smo jih deležni kot Slovenci in Evropejci.« je še povedal Gorazd Podbevšek, predsednik Združenja nadzornikov Slovenije.

ZNS se s tem pozivom pridružuje kolegom in sestrskim združenjem, ki skupaj delujemo v okviru ecoDa (European Confedeation of Directors' Association) v Bruslju.


Nazaj

Postanite član ZNS in si zagotovite številne prednosti:

  • vse strokovne vire, ki so potrebni za vaše delo,
  • gradiva in posnetke izobraževanj,
  • hitro strokovno pomoč in dostop do zbirke pravnih nasvetov,
  • obveščanje o domačih in mednarodnih novostih, strokovnih stališčih ZNS, odprtih javnih pozivih za članstvo v nadzornih svetih ali komisijah,
  • udeležba na brezplačnih članskih dogodkih in znižana kotizacije za izobraževanja.

Člane spodbujamo k strokovnemu razvoju in spoštovanju profesionalne etike.

Več o članstvu

Slika 1
Slika 1
Slika 1
Slika 1

Združenje nadzornikov Slovenije v številkah 2023

729

članov

13

korporativnih članov

661

imetnikov Certifikata ZNS

3273

imetnikov Potrdila za nadzornike

48 izobraževanj

1093

udeležencev izobraževanj

Piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.
Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.

Odpri/zapri