Simon Tantegel, LL.M

SimonTantegel, LL.M

Direktor Službe Skladnosti poslovanja, Nova KBM, d.d.

Znotraj Službe skladnosti poslovanja je v banki odgovoren tudi za notranje upravljanje, korporativno skladnost in skladnost poslovanja upravljalnega organa (tj. uprave in nadzornega sveta), od leta 2021 pa je tudi član nadzornega sveta družbe ALEJA Finance, d.o.o., članice Skupine Nove KBM d.d. Banki se je sicer pridružil leta 2013, pred tem pa je bil zaposlen na Višjem sodišču v Mariboru ter opravljal tudi funkcijo člana Sveta in Senata Javne Agencije Republike Slovenija za Varstvo konkurence. Poklicno pot je začel kot pripravnik v odvetniški pisarni, pridobil pa je tudi izkušnje v diplomaciji, kot strokovna pomoč na Veleposlaništvu RS.

Po izobrazbi univerzitetni diplomirani pravnik (Pravna Fakulteta Univerze v Mariboru). Po zaključenem študiju je na Ludwig Maximilians Universität München v Nemčiji zaključil še magistrski študijski program (LL.M). Opravil je tudi Pravniški državni izpit ter druga specialistična izobraževanja (Chief Compliance Officer Program v Londonu, ICA Specialist Certificate in Corporate Governance idr.). V letu 2019 je uspešno zaključil podiplomski študijski program "Diploma in Financial Strategy" na Saïd Business School, Univerzi v Oxfordu, leta 2021 pa tudi izobraževalni program »Transition to General Management« na poslovni šoli INSEAD v Franciji.


Nazaj

Postanite član ZNS in si zagotovite številne prednosti:

  • vse strokovne vire, ki so potrebni za vaše delo,
  • gradiva in posnetke izobraževanj,
  • hitro strokovno pomoč in dostop do zbirke pravnih nasvetov,
  • obveščanje o domačih in mednarodnih novostih, strokovnih stališčih ZNS, odprtih javnih pozivih za članstvo v nadzornih svetih ali komisijah,
  • udeležba na brezplačnih članskih dogodkih in znižana kotizacije za izobraževanja.

Člane spodbujamo k strokovnemu razvoju in spoštovanju profesionalne etike.

Več o članstvu

Slika 1
Slika 1
Slika 1
Slika 1

Združenje nadzornikov Slovenije v številkah 2022

768

članov

14

korporativnih članov

646

imetnikov Certifikata ZNS

3086

imetnikov Potrdila za nadzornike

55

izobraževanj

1111

udeležencev izobraževanj

Piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.
Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.

Odpri/zapri