Posvet

8. Forum poslovne integritete in transparentnosti

Ljubljana | 21. november 2023 | 9.00 - 18.00

Transparency International Slovenia (TI Slovenia) pripravlja 8. Forum poslovne integritete in transparentnosti, ki je namenjen gospodarstvu in obravnavi izzivov, ki jih boj proti korupciji prinaša v gospodarstvu ter predstavitvi novih usmeritev na področju spodbujanja integritete, etike in preprečevanja korupcije v gospodarstvu. Partnerska organizacija letošnjega foruma je tudi Združenje nadzornikov Slovenije. Na okrogli mizi z naslovom "Oblikovanje učinkovitih ukrepov na podlagi ugotovljenih nepravilnosti" bo sodelovala tudi izvršna direktorica ZNS, mag. Irena Prijović.

PROGRAM >>>

Rdeča nit tokratnega Foruma bo dvig organizacijske kulture v luči nove zakonodaje na področju žvižgaštva (Zakon o zaščiti prijaviteljev) in nedavno predstavljenih evropskih standardov trajnostnega poročanja. Na tematskih okroglih mizah bomo med drugim spregovorili o integriteti v kontekstu družbene odgovornosti, osveščanju ter internem komuniciranju kot o temeljih odprtosti in transparentnosti v organizacijah. Dotaknili se bomo preventivnih in kurativnih mehanizmov in obravnavali vprašanje, kaj lahko organizacije storijo z rezultati preiskav notranjih nepravilnosti oziroma kakšne ukrepe lahko uvedejo, da bodo le-ti vodili do učinkovite naslovitve ugotovljenih težav, vendar ne zgolj v smislu strogih ukrepov kontrole in sankcij.

Dogodek je namenjen predvsem predstavnikom gospodarskih družb, ki so v zasebni ali javni lasti in se pri svojem delu srečujejo s temi temami ali jih te teme zanimajo, študentom in širši javnosti. Obenem želimo z dogodkom poudariti pomembnost področja integritete, etike in preprečevanja korupcije in širiti prepoznavnost našega dela in poslanstva.  

Forum poteka v organizaciji Transparency International Slovenia (TI Slovenia). Vse informacije in prijave so dostopne na spletni strani TUKAJ.

Za člane ZNS velja nižja kotizacija: 39 EUR (redna cena je 59 EUR).

LOKACIJA: poslovna stavba AMZS d.d., Dunajska cesta 128, Ljubljana

PRIJAVA: Možnost prijave na dogodek do 19. 11. 2023 do 23:59 ure. Za več informacij so vam na voljo na elektronskem naslovu info@transparency.si.

PRIJAVA

 


Aktualni dogodki

Postanite član ZNS in si zagotovite številne prednosti:

  • vse strokovne vire, ki so potrebni za vaše delo,
  • gradiva in posnetke izobraževanj,
  • hitro strokovno pomoč in dostop do zbirke pravnih nasvetov,
  • obveščanje o domačih in mednarodnih novostih, strokovnih stališčih ZNS, odprtih javnih pozivih za članstvo v nadzornih svetih ali komisijah,
  • udeležba na brezplačnih članskih dogodkih in znižana kotizacije za izobraževanja.

Člane spodbujamo k strokovnemu razvoju in spoštovanju profesionalne etike.

Več o članstvu

Slika 1
Slika 1
Slika 1
Slika 1

Združenje nadzornikov Slovenije v številkah 2023

729

članov

13

korporativnih članov

661

imetnikov Certifikata ZNS

3273

imetnikov Potrdila za nadzornike

48 izobraževanj

1093

udeležencev izobraževanj

Piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.
Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.

Odpri/zapri