Webinar

Kaj morate kot nadzorniki razumeti o kibernetski varnosti?

ONLINE (ZOOM) | 11. marec 2021 | 10:00 - 12:00

O TEMI SEMINARJA:
Kibernetska varnost je morda največja grožnja poslovanju sodobnih podjetij. Osredotočenost uprav in nadzornih svetov na kibernetska tveganja in zagotavljanje kibernetske varnosti pa je še vedno pomanjkljivo in zato zahteva njihovo nemudno pozornost. Strokovnjaki s tega področja tako ugotavljajo, da sploh ni več vprašanje ali boste postali žrtev kibernetskega napade, ampak le kdaj se vam bo to zgodilo.

Potrebno je preseganje razumevanja, da je kibernetsko tveganje v svoji naravi IT tveganje, saj posledice realizacije tega tveganja pomenijo zaustavitev poslovanja, plačilo odškodnine, izgubo zaupanja strank, ugleda in prihodkov, verjetnost tožb in padca cene delnic, zato je ta tveganja potrebno obravnavati kot pomembna strateška in operativna tveganja.
Imeti moramo izdelan načrt za ustrezno ravnanje kot odziv na kibernetski napad za omejevanje škode in čimprejšnjo vzpostavitev poslovanja ter odstranitev škodljivih posledic tega napada. Potrebno je zgraditi kulturo v podjetju, ki ta tveganja zmanjšuje in povečuje njegovo odpornost na morebitne grožnje in poskuse hekerskih napadov.

S tem seminarjem začenjamo razpravo o vlogi nadzornih svetov in revizijskih komisij pri spremljanju upravljanja kibernetskih tveganj za njihovo obvladovanje.
 
GRADIVO:
Priročnik Cyber-Risk Oversight - Key Principles and Practical Guidance for Corporate Boards in Europe, ki ga je lani izdala ecoDa skupaj z ZNS in drugimi pomembnimi deležniki, predstavlja poskus članom uprav in nadzornih svetov ponuditi preprost okvir za razumevanje kibernetskih tveganj.

Udeleženci seminarja bodo prejeli elektronski izvod publikacije. Prezentacije predavateljev boste prejeli po samem dogodku.


Aktualni dogodki

Postanite član ZNS in si zagotovite številne prednosti:

  • vse strokovne vire, ki so potrebni za vaše delo,
  • gradiva in posnetke izobraževanj,
  • hitro strokovno pomoč in dostop do zbirke pravnih nasvetov,
  • obveščanje o domačih in mednarodnih novostih, strokovnih stališčih ZNS, odprtih javnih pozivih za članstvo v nadzornih svetih ali komisijah,
  • udeležba na brezplačnih članskih dogodkih in znižana kotizacije za izobraževanja.

Člane spodbujamo k strokovnemu razvoju in spoštovanju profesionalne etike.

Več o članstvu

Slika 1
Slika 1
Slika 1
Slika 1

Združenje nadzornikov Slovenije v številkah 2023

729

članov

13

korporativnih članov

661

imetnikov Certifikata ZNS

3273

imetnikov Potrdila za nadzornike

48 izobraževanj

1093

udeležencev izobraževanj

Piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.
Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.

Odpri/zapri