Webinar

Kako do več dodane vrednosti IT revizije – smernice za revizijske komisije in NS za nadzor nad IT tveganji

online (Zoom) | 14. september 2023 | 10.00 - 11.30

V času vse večje digitalizacije poslovanja podjetij so vse pogostejša in povečana tveganja s področja informacijske varnosti in dostopnosti do informacijskih sistemov, ki jih želijo družbe primerno obvladovati z vzpostavljenimi notranjimi kontrolami. Zato je pomembno preverjanje ali so te kontrole primerno vzpostavljene ter ali tudi primerno delujejo. Takšne so tudi v zadnjem času vse pogostejše zahteve revizijskih komisij in nadzornih svetov glede nadzora na področju IT varnosti.
So pa takšna povpraševanja za izvedbo IT revizij v praksi precej splošna, zato ne prinašajo ustrezne dodane vrednosti za revidirano družbo kot bi jo bolj natančno opredeljeno povpraševanje, ki upošteva kaj je za posamezno podjetje pomembno. Že samo področje kibernetske (ne)varnosti je zelo široko in zato časovno in stroškovno obsežno pri izvedbi takšne revizije. To lahko vodi do neučinkovitosti takšnih revizij, ki so potem pogosto tudi neuporabne za revidirane družbe. Revizor lahko sicer sugerira področja pregleda, vendar so različna področja pri različnih organizacijah, zelo različno pomembna in tvegana. Z vidika učinkovitosti je zato zelo pomembno, da vemo kaj želimo imeti od pregleda.

Na webinarju bodo na kratko predstavljena različna področja IT revizij in podane smernice glede smiselnosti različnih vrst pregledov v različnih organizacijah. To je odvisno od vrste dejavnikov:

  • kako zrela je organizacija na področju IT varnosti,
  • kako visoko je posamezna organizacija avtomatizirana,
  • s kakšnimi vrstami podatkov upravlja posamezna organizacija idr.

Cilj je udeležencem webinarja približati razumevanje heterogenosti informacijskih sistemov in predstaviti na kakšen način je smiselno pristopiti k nadzoru nad njimi. Na ta način bodo lažje nadzorovali tveganja na področju zagotavljanja informacijske varnosti, posledično pa tudi podatkov in informacij organizacije.

Program

14. 09. 2023

9.55
Prijava in registracija udeležencev (ZOOM)
10.00
Kako do več dodane vrednosti IT revizije – smernice za revizijske komisije in NS za nadzor nad IT tveganji
Manuela Šribar Manuela Šribar
11.30
Zaključek

* Organizator si pridržuje pravice do spremembe programa.

POMEMBNO

Webinar bo potekal preko Zoom aplikacije. Povezavo boste prejeli dan pred dogodkom.

PLAČILO

Za člane ZNS je webinar brezplačen.

Kotizacijo je potrebno poravnati najkasneje 2 dni pred pričetkom na: Združenje nadzornikov Slovenije, Dunajska cesta 128a, Ljubljana, poslovni račun št. SI56 0205 3005 0549 021 (NLB, d.d., Ljubljana). DDV v ceni ni obračunan. Za proračunske porabnike veljajo plačilni pogoji v skladu z zakonodajo o javnih plačilih. ZNS je davčni zavezanec - ID DDV: SI80341942.

Račun za udeležbo pošljemo po zaključku programa. Na vašo željo vam za plačilo kotizacije pripravimo predračun.

Ob prijavi treh ali več oseb iz enega podjetja vam nudimo 5 % popust.
Samoplačnikom ponujamo možnost plačila na obroke.


ODJAVE

O morebitni odsotnosti nam vsaj dva (2) dni pred začetkom dogodka pošljite pisno obvestilo na naslov: info@zdruzenje-ns.si, sicer zaračunamo celotno kotizacijo. Neplačilo predračuna ne pomeni avtomatične odjave. Odjava mora biti pisna.

Vplačanih kotizacij za prijave, ki niso pisno odpovedane najmanj dva dni pred pričetkom programa, ne vračamo. Mogoče pa so zamenjave udeležencev, sporočite nam le ime in priimek osebe, ki bo nadomestila prijavljeno osebo. Vnaprej se zahvaljujemo za razumevanje.

VAROVANJE PODATKOV

Skladno s 4. členom Politike zasebnosti in Splošnimi pogoji dogodkov se dogodki, ki jih organizira ZNS ali pri katerih ZNS sodeluje, lahko snemajo slikovno (video posnetki) in/ali zvočno (zvočni posnetki) ali/in se fotografirajo. S prijavo na posamezni dogodek potrjujete, da ste s tem seznanjeni in podate predhodno soglasje.

Več informacij

 Nina Lajovec

Nina Lajovec

vodja pisarne
Združenje nadzornikov Slovenije
01 / 5308 640
e-pošta

 


Aktualni dogodki

Postanite član ZNS in si zagotovite številne prednosti:

  • vse strokovne vire, ki so potrebni za vaše delo,
  • gradiva in posnetke izobraževanj,
  • hitro strokovno pomoč in dostop do zbirke pravnih nasvetov,
  • obveščanje o domačih in mednarodnih novostih, strokovnih stališčih ZNS, odprtih javnih pozivih za članstvo v nadzornih svetih ali komisijah,
  • udeležba na brezplačnih članskih dogodkih in znižana kotizacije za izobraževanja.

Člane spodbujamo k strokovnemu razvoju in spoštovanju profesionalne etike.

Več o članstvu

Slika 1
Slika 1
Slika 1
Slika 1

Združenje nadzornikov Slovenije v številkah 2023

729

članov

13

korporativnih članov

661

imetnikov Certifikata ZNS

3273

imetnikov Potrdila za nadzornike

48 izobraževanj

1093

udeležencev izobraževanj

Piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.
Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.

Odpri/zapri