Webinar

Nova regulativa glede kibernetske varnosti NIS 2 – kaj naj bi nadzorniki vedeli o tem

online | 18. januar 2024 | 10.00 - 11.30

Kibernetska varnost je tema, ki z leti samo pridobiva na aktualnosti in pomembnosti. Številne družbe, tudi v Sloveniji, so že bile žrtve kibernetskih napadov, intenzivnost le teh se s časom samo še veča. Omenjeno so zaznali tudi v Evropskem parlamentu, zato se v bližnji prihodnosti obeta precej sprememb in novih zahtev glede zagotavljanja kibernetske varnosti. Uprave in nadzorni sveti bodo v prihodnosti primorani posvečati več pozornosti kibernetskim tveganjem  in zagotavljanju kibernetske varnosti, saj bo to od njih zahtevala tudi zakonodaja.

Predavanje se bo primarno osredotočilo na prihajajočo direktivo NIS 2 in zahteve, ki jih s sabo prinaša, dotaknilo pa se bo tudi ostalih povezanih direktiv in regulativ, ki naslavljajo isto področje. Predstavili bomo prihajajoče zahteve in obveze, ter skušali na praktičen način pojasniti kakšen bo dejanski vpliv na organizacije v Sloveniji. Podali bomo tudi napotke kako ustvariti potrebno kulturo v podjetju, ki ta tveganja zmanjšuje in povečuje njegovo odpornost na morebitne grožnje in poskuse hekerskih napadov.

 

Strokovna izvajalca

Matjaž Mravljak je direktor Inšpekcije za informacijsko varnost v Uradu Vlade Republike Slovenije za informacijsko varnost. S področjem informatike, telekomunikacij in informacijsko varnostjo se poklicno ukvarja zadnjih 15 let. Matjaž Mravljak je magister prava, notranji presojevalec sistema upravljanja neprekinjenega poslovanja po standardu ISO/IEC 22301, vodilni presojevalec sistema upravljanja varovanja informacij po standardu ISO/IEC 27001 ter certificiran strokovnjak s področja informacijske varnosti pri Cisco Network Academy.

Uroš Žust je partner v Mazars IT d.o.o.. Ima več kot 18 let izkušenj iz področij revizije informacijskih sistemov, kibernetske varnosti, varnostnih pregledov, upravljanja tveganj, korporativnega upravljanja in zagotavljanja skladnosti v širokem spektru industrij, tako v EU, kot v ZDA, kjer je živel 5 let in se specializiral za revizije po standardih PCAOB ter kibernetsko varnost.
Uroš je Diplomiran Ekonomist (smer Poslovna Informatika) na Ekonomski Fakulteti, Univerza v Ljubljani, pridobil pa je še nazive Preizkušeni Revizor Informacijskih Sistemov (PRIS) pri Slovenskem Inštitutu za Revizijo, Certified Information Systems Auditor (CISA) ter Certified Information Security Manager (CISM) pri ISACA, kot tudi Certified Information System Security Professional (CISSP) pri ISC2 in Project Management Professional (PMP) pri PMI. Hkrati je tudi akreditirani trener izobraževanj za certifikate CISA in CISM pri ISACA.

 

V sodelovanju z MAZARS

 

 

 

Program

18. 01. 2024

9.55
Prijava in registracija udeležencev (ZOOM)
10.00
NIS 2 zahteve na strani pristojnega nacionalnega organa za informacijsko varnost oziroma inšpekcije za informacijsko varnost
 • Pomembne novosti NIS 2 direktive in primerjava s sedanjo ureditvijo področja v R Sloveniji.
 • Pomembne spremembe na strani zavezancev, ki jih prinaša NIS 2 direktiva.
 • Posebnosti pri izvajanju inšpekcijskega nadzora po NIS 2 direktivi.
 • Nekatere ugotovitve in priporočila iz inšpekcijskih nadzorov pri izvajalcih bistvenih storitev v 2022/2023.
Matjaž Mravljak Matjaž Mravljak
10.35
Praktične izkušnje pregledov skladnosti z NIS 2 direktivo
 • Analiza vseh potencialnih zavezancev za NIS 2.
 • Ukrepi za obvladovanje tveganj po direktivi NIS 2.
 • Navezava na ostale prihajajoče (komplementarne direktive oziroma regulative).
 • Priporočila in napotki za lažje doseganje skladnosti.
Uroš Žust Uroš Žust
11.10
Diskusija na temo predstavljenih tematik
11.30
Zaključek

* Organizator si pridržuje pravice do spremembe programa.

POMEMBNO

Webinar bo potekal preko Zoom aplikacije. Povezavo boste prejeli dan pred dogodkom.

PLAČILO

Za člane ZNS je webinar brezplačen.

Kotizacijo je potrebno poravnati najkasneje 2 dni pred pričetkom na: Združenje nadzornikov Slovenije, Dunajska cesta 128a, Ljubljana, poslovni račun št. SI56 0205 3005 0549 021 (NLB, d.d., Ljubljana). DDV v ceni ni obračunan. Za proračunske porabnike veljajo plačilni pogoji v skladu z zakonodajo o javnih plačilih. ZNS je davčni zavezanec - ID DDV: SI80341942.

Račun za udeležbo pošljemo po zaključku programa. Na vašo željo vam za plačilo kotizacije pripravimo predračun.

Ob prijavi treh ali več oseb iz enega podjetja vam nudimo 5 % popust.
Samoplačnikom ponujamo možnost plačila na obroke.


ODJAVE

O morebitni odsotnosti nam vsaj dva (2) dni pred začetkom dogodka pošljite pisno obvestilo na naslov: info@zdruzenje-ns.si, sicer zaračunamo celotno kotizacijo. Neplačilo predračuna ne pomeni avtomatične odjave. Odjava mora biti pisna.

Vplačanih kotizacij za prijave, ki niso pisno odpovedane najmanj dva dni pred pričetkom programa, ne vračamo. Mogoče pa so zamenjave udeležencev, sporočite nam le ime in priimek osebe, ki bo nadomestila prijavljeno osebo. Vnaprej se zahvaljujemo za razumevanje.

VAROVANJE PODATKOV

Skladno s 4. členom Politike zasebnosti in Splošnimi pogoji dogodkov se dogodki, ki jih organizira ZNS ali pri katerih ZNS sodeluje, lahko snemajo slikovno (video posnetki) in/ali zvočno (zvočni posnetki) ali/in se fotografirajo. S prijavo na posamezni dogodek potrjujete, da ste s tem seznanjeni in podate predhodno soglasje.

Več informacij

 Nina Lajovec

Nina Lajovec

vodja pisarne
Združenje nadzornikov Slovenije
01 / 5308 640
e-pošta

 


Aktualni dogodki

Postanite član ZNS in si zagotovite številne prednosti:

 • vse strokovne vire, ki so potrebni za vaše delo,
 • gradiva in posnetke izobraževanj,
 • hitro strokovno pomoč in dostop do zbirke pravnih nasvetov,
 • obveščanje o domačih in mednarodnih novostih, strokovnih stališčih ZNS, odprtih javnih pozivih za članstvo v nadzornih svetih ali komisijah,
 • udeležba na brezplačnih članskih dogodkih in znižana kotizacije za izobraževanja.

Člane spodbujamo k strokovnemu razvoju in spoštovanju profesionalne etike.

Več o članstvu

Slika 1
Slika 1
Slika 1
Slika 1

Združenje nadzornikov Slovenije v številkah 2023

729

članov

13

korporativnih članov

661

imetnikov Certifikata ZNS

3273

imetnikov Potrdila za nadzornike

48 izobraževanj

1093

udeležencev izobraževanj

Piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.
Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.

Odpri/zapri