Srečanje

Srečanje certificiranih nadzornikov 2023

Ljubljana, GZS | 14. december 2023 | 14.30 - 16.00

Srečanje certificiranih nadzornikov je popoldansko srečanje vseh certificiranih nadzornikov s slavnostjo podelitvijo Certifikatov ZNS novim prejemnikom. Organiziramo ga v sodelovanju z Gospodarsko zbornico Slovenije. Poteka konec leta in je hkrati tudi novoletni sprejem za partnerje in pokrovitelje ZNS. Strokovno obravnava eno od aktualnih tematik pomembnih za profesionalno opravljanje funkcije člana nadzornega sveta.

Na Srečanju certificiranih nadzornikov 2023 se bomo tokrat osredotočili na enega izmed najbolj perečih globalnih izzivov – podnebne spremembe in doseganje zelenega prehoda. Ker ravno organi vodenja in nadzora gospodarskih družb pri tem nosijo veliko mero odgovornosti, se bomo na srečanju poglobili v njihovo ključno vlogo pri obvladovanju podnebnih sprememb in prilagajanju nanje. Zgolj zmanjševanje ranljivosti podjetij na podnebna tveganja ni več dovolj in ravno podnebni ukrepi obenem ustvarjajo priložnosti za spodbujanje inovacij in trajnosti, ki lahko vodijo k povečani konkurenčni prednosti.

Ob tej priložnosti bomo predstavili tudi podnebno pobudo Chapter Zero Slovenia, ki smo jo v letošnjem letu ustanovili v sodelovanju z Britansko-slovensko gospodarsko zbornico in Deloitte Slovenia. Pobuda sledi jasnemu poslanstvu – preko brezplačnih dogodkov in izobraževalnih vsebin okrepiti znanje ter kompetence nadzornih svetov, uprav in upravnih odborov o tem, zakaj in kako zeleni prehod uvrstiti med prednostne naloge poslovanja družbe.

 


Zakaj Chapter Zero Slovenia?

   

Podnebne spremembe v zadnjih letih predstavljajo vse večje tveganje ne le za človeštvo, temveč za celoten planet in svetovno gospodarstvo. Očitno je, da moramo podnebne spremembe nasloviti vsi skupaj – posamezniki, gospodarske družbe in vlade držav. Ob tem postaja jasno postaja, da so povezave med podnebnimi spremembami in poslovanjem podjetij neločljivo povezane. Podnebno krizo bo zato težko učinkovito reševati brez aktivnega sodelovanja industrije in gospodarskih družb. Investitorji, regulatorji in druge zainteresirane strani zdaj pozivajo gospodarske družbe, naj prevzamejo odgovornost in sprejmejo celovit, strateški pristop k reševanju krize.
Toda mnogi nadzorni sveti, uprave in upravni odbori se soočajo z vprašanjem, kako v svoje poslovne modele vključiti uresničljivo in učinkovito strategijo zelenega prehoda. V ta namen smo ustanovili Chapter Zero Slovenia, slovenski Chapter pobude Climate Governance Initiative, ki je nastala leta 2019 v sodelovanju s Svetovnim gospodarskim forumom. Mreža Chapter-jev trenutno pokriva več kot 50 držav, v razvoju pa je ves čas še več nacionalnih Chapter-jev.

Program

14. 12. 2023

14.00
Registracija in sprejem udeležencev
14.30
Uvodni pozdrav
14.35
Pregled podnebne znanosti in poslovnih tveganj

Mojca Markizeti, članica delovne skupine Chapter Zero Slovenia

Mojca Markizeti Mojca Markizeti
*
Kaj morajo nadzorniki vedeti o ukrepanju proti podnebnim spremembam?

Pogovor Mojce Markizeti z dr. Lučko Kajfež Bogataj, slovensko klimatologinjo, redno profesorico na Biotehniški fakulteti UL in ambasadorko Chapter Zero Slovenia.

dr. Lučka Kajfež Bogataj dr. Lučka Kajfež Bogataj
Mojca Markizeti Mojca Markizeti
15.35
Predstavitev podnebne pobude Chapter Zero Slovenia

Barbara Uranjek, direktorica Britansko-slovenske gospodarske zbornice in članica upravnega odbora Chapter Zero Slovenia

Barbara Uranjek Barbara Uranjek
15.45
Slavnostna podelitev Certifikatov ZNS 2023
  • mag. Žiga Debeljak, predsednik uprave, Slovenski državni holding, d.d.
  • Gorazd Podbevšek, predsednik, Združenje nadzornikov Slovenije
  • Tibor Šimonka, predsednik, Gospodarska zbornica Slovenije
mag. Žiga Debeljak mag. Žiga Debeljak
Gorazd Podbevšek Gorazd Podbevšek
Tibor Šimonka Tibor Šimonka
16.00
Novoletno voščilo in druženje ob pogostitvi

* Organizator si pridržuje pravice do spremembe programa.

POMEMBNO

Udeležba na srečanju certificiranih nadzornikov je brezplačna za imetnike aktivnega Certifikata ZNS in osebno vabljene ter samo ob predhodni prijavi. Prijavite se lahko do zasedbe mest oz. najkasneje do torka, 12.12. 2023 na povezavi: TUKAJ.

ODJAVE

O morebitni odsotnosti nam, zaradi lažje organizacije, vsaj dva dni pred začetkom dogodka pošljite pisno obvestilo na naslov: info@zdruzenje-ns.si.

VAROVANJE PODATKOV

Skladno s 4. členom Politike zasebnosti in Splošnimi pogoji dogodkov se dogodki, ki jih organizira ZNS ali pri katerih ZNS sodeluje, lahko snemajo slikovno (video posnetki) in/ali zvočno (zvočni posnetki) ali/in se fotografirajo. S prijavo na posamezni dogodek potrjujete, da ste s tem seznanjeni in podate predhodno soglasje.

 

Več informacij

 Nina Lajovec

Nina Lajovec

vodja pisarne
Združenje nadzornikov Slovenije
01 / 5308 640
e-pošta

 

 

 

 

 


Aktualni dogodki

Postanite član ZNS in si zagotovite številne prednosti:

  • vse strokovne vire, ki so potrebni za vaše delo,
  • gradiva in posnetke izobraževanj,
  • hitro strokovno pomoč in dostop do zbirke pravnih nasvetov,
  • obveščanje o domačih in mednarodnih novostih, strokovnih stališčih ZNS, odprtih javnih pozivih za članstvo v nadzornih svetih ali komisijah,
  • udeležba na brezplačnih članskih dogodkih in znižana kotizacije za izobraževanja.

Člane spodbujamo k strokovnemu razvoju in spoštovanju profesionalne etike.

Več o članstvu

Slika 1
Slika 1
Slika 1
Slika 1

Združenje nadzornikov Slovenije v številkah 2023

729

članov

13

korporativnih članov

661

imetnikov Certifikata ZNS

3273

imetnikov Potrdila za nadzornike

48 izobraževanj

1093

udeležencev izobraževanj

Piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.
Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.

Odpri/zapri