Webinar

Za več dodane vrednosti pri samoocenjevanju NS

online (Zoom) | 8. september 2022 | 11.00 - 12.00

Namen seminarja

Na seminarju vam bomo predstavili kako do večje dodane vrednosti v postopkih samoocenjevanja NS. V ospredje korporacijskega upravljanja postavljamo temo dodane vrednosti v postopkih samoocenjevanja nadzornih svetov, zato smo v lanskem letu pripravili priročnik Za več dodane vrednosti pri samoocenjevanju nadzornega sveta - praktične izkušnje in izzivi, ki je v pomoč pri uspešni zasnovi teh postopkov. Potem, ko se je ta institut upravljanja z uporabo ZNS metodologije in matrike za samoocenjevanje nadzornega sveta že dodobra uveljavil v praksi, je postal največji izziv nadzornih svetov v preseganju samodejnega izpolnjevanja matrik (t.i. box-ticking), strokovnosti vodenja in objektivnosti teh postopkov, nekritične in neambiciozne razprave o rezultatih samoocenjevanja, ki ne prinašajo sprememb.

O temi seminarja

Osnovna ideja samoocenjevanja delovanja nadzornega sveta je v izboljšanju njegovega delovanja in izvajanja pristojnosti. Če tak postopek ne vključuje ambicioznega načrta ukrepov s področij, kjer je bilo v samem postopku ugotovljeno neoptimalno delovanje nadzornega sveta, hkrati pa nadzorni svet izvajanju teh ukrepov ne sledi, potem postane tak postopek sam sebi namen in pogosto vodi v frustracijo vseh sodelujočih. Zato sta pomembna skrbno načrtovanje in strokovna izvedba takšnih postopkov, kar omogoča, da nadzorni sveti pridejo do oblikovanja akcijskega načrta izboljšav.

Letno samoocenjevanje nadzornega sveta omogoča nadzornemu svetu ustrezno »skrb za lastno kondicijo«. Predstavlja sistematičen pregled njegovega delovanja, ki vključuje preverjanje odstopanj od priporočene dobre prakse za delo nadzornih svetov in standardov korporativnega upravljanja. V procesu samoocenjevanja se ugotavljajo morebitne vrzeli ali utemeljena odstopanja od dobre prakse, kar je podlaga za dogovor, kateri ukrepi so za premoščanje teh vrzeli v delovanju potrebni in kaj so prioritete nadzornega sveta. Postopek samoocenjevanja nadzornega sveta je del upravljanja tveganj s področja upravljanja družb, ki se nanašajo na kakovost nadzora, in predstavlja podlago relevantnim vsebinam v letnem poročilu s področja upravljanja družb, ki se nanašajo na nefinančno poročanje družbe.

Gradivo


Udeleženci seminarja bodo prejeli elektronska izvoda publikacij. Prezentacije predavateljev udeležencem posredujemo po samem dogodku.

 

Program

08. 09. 2022

10.55
prijava v Zoom
11.00
Za več dodane vrednosti pri samoocenjevanju nadzornega sveta
Gorazd Podbevšek Gorazd Podbevšek
mag. Irena Prijović mag. Irena Prijović
12.00
Zaključek

* Organizator si pridržuje pravice do spremembe programa.

LOKACIJA: webinar bo potekal preko ZOOM aplikacije.

PLAČILO:

Za člane ZNS je webinar brezplačen.

Kotizacijo je potrebno poravnati najkasneje 2 dni pred pričetkom na: Združenje nadzornikov Slovenije, Dunajska cesta 128a, Ljubljana, poslovni račun št. SI56 0205 3005 0549 021 (NLB, d.d., Ljubljana). DDV v ceni ni obračunan. Za proračunske porabnike veljajo plačilni pogoji v skladu z zakonodajo o javnih plačilih. ZNS je davčni zavezanec - ID DDV: SI80341942.

Račun za udeležbo pošljemo po zaključku programa. Na vašo željo vam za plačilo kotizacije pripravimo predračun.

Ob prijavi treh ali več oseb iz enega podjetja vam nudimo 5 % popust.
Samoplačnikom ponujamo možnost plačila na obroke.


ODJAVE:

O morebitni odsotnosti nam vsaj dva (2) dni pred začetkom dogodka pošljite pisno obvestilo na naslov: info@zdruzenje-ns.si, sicer zaračunamo celotno kotizacijo. Neplačilo predračuna ne pomeni avtomatične odjave. Odjava mora biti pisna.

Vplačanih kotizacij za prijave, ki niso pisno odpovedane najmanj dva dni pred pričetkom programa, ne vračamo. Mogoče pa so zamenjave udeležencev, sporočite nam le ime in priimek osebe, ki bo nadomestila prijavljeno osebo. Vnaprej se zahvaljujemo za razumevanje.

 

Več informacij

 Nina Lajovec

Nina Lajovec

vodja pisarne
Združenje nadzornikov Slovenije
01 / 5308 640
e-pošta


Aktualni dogodki

Postanite član ZNS in si zagotovite številne prednosti:

  • vse strokovne vire, ki so potrebni za vaše delo,
  • gradiva in posnetke izobraževanj,
  • hitro strokovno pomoč in dostop do zbirke pravnih nasvetov,
  • obveščanje o domačih in mednarodnih novostih, strokovnih stališčih ZNS, odprtih javnih pozivih za članstvo v nadzornih svetih ali komisijah,
  • udeležba na brezplačnih članskih dogodkih in znižana kotizacije za izobraževanja.

Člane spodbujamo k strokovnemu razvoju in spoštovanju profesionalne etike.

Več o članstvu

Slika 1
Slika 1
Slika 1
Slika 1

Združenje nadzornikov Slovenije v številkah 2023

729

članov

13

korporativnih članov

661

imetnikov Certifikata ZNS

3273

imetnikov Potrdila za nadzornike

48 izobraževanj

1093

udeležencev izobraževanj

Piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.
Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.

Odpri/zapri