Andrijana Bergant

AndrijanaBergant

Andrijana Bergant, univ. dipl. prav., MBA, CCEP-I, se že 8 let  specializirano ukvarja s področjem korporativne skladnosti in etike. Je soustanoviteljica in predsednica Evropskega inštituta za skladnost in etiko poslovanja, ki ima poslanstvo podpirati izmenjavo in razvoj najboljših praks ter visokih profesionalnih standardov za poklic na področju upravljanja (in izvajanja funkcije) skladnosti poslovanja.

Zadnje leto je zaposlena kot svetovalka v Centru za skladnost poslovanja in krepitev integritete v NLB, d.d., kjer vodi skupino za razvoj in preventivo; kar vključuje področje regulatorne skladnosti, kodeksa ravnanja ter s tem povezanega upravljanja s tveganji, komuniciranja, izobraževanja in harmonizacije programa skladnosti na ravni NLB Skupine.

Pred tem je skoraj 7 let delala na razvoju funkcije skladnosti poslovanja v Zavarovalnici Triglav, d.d. V vlogi izvajanja te funkcije je pri obeh inštitucijah poročala upravi in nadzornemu svetu v različnih zadevah s področja skladnosti. V istem času je bila članica odbora za pravne zadeve, nato pa predsednica novo-ustanovljenega odbora za funkcijo skladnosti poslovanja pri Slovenskem zavarovalnem združenju. Ima mednarodni certifikat CCEP-I (Certified Compliance and Ethics Professional – International), tri leta je bila tudi aktivna članica mednarodnega strokovnega odbora za taisti certifikat pri SCCE - Society of Corporate Compliance and Ethics, ZDA. Je tudi članica svetovalnega odbora uredništva revije Compliance and Ethics Professional, soustvarjalka Deklaracije o poštenem poslovanju, organizacije UNGC Slovenija ter Slovenskih smernic korporativne integritete. V letošnjem letu se je pridružila izvršnemu odboru poslovne mreže IAMPRO (International Association of MBA Professionals). Vrsto let piše za številne domače ter tuje revije in predava na domačih in mednarodnih konferencah s področja skladnosti in etike poslovanja.


Nazaj

Postanite član ZNS in si zagotovite številne prednosti:

  • vse strokovne vire, ki so potrebni za vaše delo,
  • gradiva in posnetke izobraževanj,
  • hitro strokovno pomoč in dostop do zbirke pravnih nasvetov,
  • obveščanje o domačih in mednarodnih novostih, strokovnih stališčih ZNS, odprtih javnih pozivih za članstvo v nadzornih svetih ali komisijah,
  • udeležba na brezplačnih članskih dogodkih in znižana kotizacije za izobraževanja.

Člane spodbujamo k strokovnemu razvoju in spoštovanju profesionalne etike.

Več o članstvu

Slika 1
Slika 1
Slika 1
Slika 1

Združenje nadzornikov Slovenije v številkah 2023

729

članov

13

korporativnih članov

661

imetnikov Certifikata ZNS

3273

imetnikov Potrdila za nadzornike

48 izobraževanj

1093

udeležencev izobraževanj

Piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.
Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.

Odpri/zapri