Združenje nadzornikov Slovenije

Gorazd Podbevšek   Gorazd Podbevšek

Gorazd Podbevšek je korporacijski pravnik in uveljavljen strokovnjak s področja korporativnega upravljanja in delovanja nadzornih svetov, ki deluje v zasebnem podjetju RMG, d.o.o.

Z ZNS je začel tesneje sodelovati že leta 2003 kot avtor prvega Kodeksa upravljanja javnih delniških družb ob vstopu Slovenije v EU. Kasneje je z ZNS sodeloval predvsem kot redni predavatelj na izobraževanjih za nadzornike. V ZNS se je včlanil leta 2009 in pridobil Certifikat ZNS. Kot strokovnjak se je v delo združenja vključeval tudi kot član različnih delovnih skupin in soavtor mnogih avtonomnih pravnih virov s področja upravljanja družb. Leta 2013 je postal predsednik Strokovnega sveta ZNS in od takrat je združenje strokovno predstavljal tudi v razmerju do drugih deležnikov in javnosti. Leta 2019 je postal član UO ZNS, ki mu od junija 2020 tudi predseduje. Leta 2019 ga je Vlada RS imenovala v Svet za korporativno upravljanje. V začetku junija 2020 je postal član UO ecoDa v Bruslju, ki predstavlja krovno konfederacijo evropskih združenj, katere član je ZNS.

V tem času je pridobival tudi praktične izkušnje iz delovanja v nadzornih svetih  in upravnih odborih. Vidni pretekli nadzorniški funkciji sta predsedovanje nadzornima svetoma NLB d.d. in HIT d.d. Trenutno je predsednik nadzornega sveta SŽ ŽGP d.o.o.