mag. Irena Prijović

mag.IrenaPrijović

Izvršna direktorica Združenja nadzornikov Slovenije, s katerim je povezana že od njegove ustanovitve leta 1997. Je diplomirana ekonomistka (Univerza v Ljubljani), ki je študij nadaljevala na Fakulteti za družbene vede, kjer je magistrirala z delom: Učinkovitost delovanja nadzornih svetov.

Profesionalno se ukvarja s tematiko korporacijskega upravljanja in delovanja nadzornih svetov ter postavljanjem različnih standardov, kodeksov in priporočil, raziskavami in certificiranjem znanj za delovanje v nadzornih svetih. Je avtorica in urednica različnih publikacij in priročnikov s tega področja. V praksi deluje tudi kot predavateljica in svetovalka s področja korporacijskega upravljanja in samoocenjevanja nadzornih svetov.

Od leta 2018 je že drugi mandat predsednica nadzornega sveta JP Uradni list, d.o.o. in od aprila 2023 članica UO Chapter Zero Slovenia. Pretekle nadzorniške izkušnje in delo v komisijah nadzornega sveta: Športna loterija, d.d. Petrol d.d., Komisija za prejemke pri DUTB, d.d. Akreditacijska komisije nadzornega sveta KAD d.d. in zunanja članica drugih kadrovskih komisij in nominacijskih odborov za oblikovanje predlogov za člane nadzornih svetov.

Je mednarodno aktivna kot članica UO ecoDa (European Confederation of  Directors Association) v Bruslju, ECGCN (European CG Codes Network) in EWOB (European Women on Boards). Svoje znanje redno nadgrajuje z izobraževanji doma in v tujini (Harvard Business School, Insead, ecoDa).


Nazaj

Postanite član ZNS in si zagotovite številne prednosti:

  • vse strokovne vire, ki so potrebni za vaše delo,
  • gradiva in posnetke izobraževanj,
  • hitro strokovno pomoč in dostop do zbirke pravnih nasvetov,
  • obveščanje o domačih in mednarodnih novostih, strokovnih stališčih ZNS, odprtih javnih pozivih za članstvo v nadzornih svetih ali komisijah,
  • udeležba na brezplačnih članskih dogodkih in znižana kotizacije za izobraževanja.

Člane spodbujamo k strokovnemu razvoju in spoštovanju profesionalne etike.

Več o članstvu

Slika 1
Slika 1
Slika 1
Slika 1

Združenje nadzornikov Slovenije v številkah 2023

729

članov

13

korporativnih članov

661

imetnikov Certifikata ZNS

3273

imetnikov Potrdila za nadzornike

48 izobraževanj

1093

udeležencev izobraževanj

Piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.
Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.

Odpri/zapri