mag. Irena Prijović

mag.IrenaPrijović

Od leta 2004 je zaposlena kot izvršna direktorica Združenja nadzornikov Slovenije, s katerim je povezana že od njegove ustanovitve leta 1997. Je diplomirana ekonomistka (Univerza v Ljubljani), ki je študij nadaljevala na Fakulteti za družbene vede, kjer je magistrirala z delom: Učinkovitost delovanja nadzornih svetov. Profesionalno se ukvarja s tematiko korporacijskega upravljanja in vodenjem neprofitnih in nevladnih organizacij. Na področju korporacijskega upravljanja se ukvarja s postavljanjem različnih standardov, kodeksov in priporočil, raziskavami in certificiranjem znanj za delovanje v nadzornih svetih in upravnih odborih. Je avtorica in urednica različnih publikacij in priročnikov s tega področja. V praksi deluje kot predavateljica in svetovalka s področja korporacijskega upravljanja in samoocenjevanja nadzornih svetov. Svoje poznavanje dela nadzornih svetov je nadgradila z izobraževanjem s področja učinkovitosti upravnih odborov na Harvard Business School in s področja vodenja upravnih odborov na Insead Business School.

Od maja 2010 do aprila 2017 je bila članica (od leta 2013 namestnica predsednika) nadzornega sveta Petrola d.d. in članica revizijske komisije. Od novembra 2018 je predsednica nadzornega sveta JP Uradni list, d.o.o., od avgusta 2019 pa članica nadzornega sveta Športne loterije, d.d. Od leta 2013 je članica Akreditacijske komisije nadzornega sveta KAD d.d. Od septembra 2018 do konca leta 2022 je bila članica Komisije za prejemke pri DUTB, d.d. Med letoma 2006 in 2019 je bila članica UO ecoDa (European Confederation of Directors' Association) v Bruslju in med letoma 2017 in 2019 tudi predsednica ecoDa. Trenutno je dejavna v okviru različnih delovnih skupin in komisij ecoDa. Je tudi članica Sveta za korporativno upravljanje Vlade RS in ECGCN (European CG Codes Network).

 


Nazaj

Postanite član ZNS in si zagotovite številne prednosti:

  • vse strokovne vire, ki so potrebni za vaše delo,
  • gradiva in posnetke izobraževanj,
  • hitro strokovno pomoč in dostop do zbirke pravnih nasvetov,
  • obveščanje o domačih in mednarodnih novostih, strokovnih stališčih ZNS, odprtih javnih pozivih za članstvo v nadzornih svetih ali komisijah,
  • udeležba na brezplačnih članskih dogodkih in znižana kotizacije za izobraževanja.

Člane spodbujamo k strokovnemu razvoju in spoštovanju profesionalne etike.

Več o članstvu

Slika 1
Slika 1
Slika 1
Slika 1

Združenje nadzornikov Slovenije v številkah 2022

768

članov

14

korporativnih članov

646

imetnikov Certifikata ZNS

3086

imetnikov Potrdila za nadzornike

55

izobraževanj

1111

udeležencev izobraževanj

Piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.
Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.

Odpri/zapri