Marjan Batagelj

MarjanBatagelj

Marjan Batagelj je bil že v mladosti uspešen športnik, ki je svoje ambicije leta 1979 kronal s srebrno medaljo na svetovnem prvenstvu v balinanju v Franciji. Po diplomi na Filozofski fakulteti v Ljubljani je takrat profesor geografije, popolnoma neizkušen v podjetništvu, kot eden prvih v Sloveniji ustanovil družbo Batagel&Co, ki se je ukvarjala s prodajo gospodinjskih aparatov. Njegovo odličnost je leta 2000 prepoznala Gospodarska zbornica Slovenije (GZS), ki mu je podelila prestižno nagrado za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke, lastni kapital pa mu je omogočil uspešno širitev na nepremičninski trg.

Leto 2010 je bilo za Batagelja posebna prelomnica, ki je najbolj zaznamovala njegovo kariero. Zastavil je vse svoje premoženje ter izpeljal nakup družbe Postojnska jama d.d., ki je v kratkem času dosegla izjemne poslovne rezultate in postala najuspešnejše turistično podjetje v Sloveniji in širše, Batagelj pa leta 2015 edini nagrajenec GZS, ki je to nagrado za izjemne dosežke prejel dvakrat.

Leta 2018 je svoj holding pod okriljem Batagel&Co. razširil s prevzemom družbe Certa Holding, v katere lastniško strukturo med drugim sodijo družbe TIK, Hotel Cerkno s smučiščem in 25% delež v podjetju ETA Cerkno. Najbolj sveža podviga družbe Postojnska jama d. d. pa sta prenovljeni hotel Vila Planinka na Jezerskem (februar 2019), prepoznan kot prototip butičnega turizma v Sloveniji, in Tajni prostori Hotela Jama (april 2019), interaktivno doživetje v avtentičnih prostorih komunikacijskega centra nekdanjega režima.

Marjan Batagelj je bil vedno naklonjen sodelovanju z znanostjo. V Postojnski jami je v sodelovanju z uglednimi slovenskimi in tujimi znanstveniki zrasel laboratorij, ki je s svojimi inovativnimi pristopi neprecenjiva izkušnja za preučevanje razvoja človeške ribice.

Za svoje delo je prejel številna priznanja, med drugim prvi Kristalni Triglav za osebnost leta v turizmu, bil je nominiran za Delovo osebnost leta 2011, v letu 2019 pa je prejel naziv Podjetnika leta. Številna priznanja pod njegovim vodstvom prejema tudi družba Postojnska jama.  

Poslovno odličnost mu priznavajo tudi kolegi, ki so ga izbrali za predsednika najelitnejšega slovenskega podjetniškega kluba, Kluba slovenskih podjetnikov – SBC. Poleg tega je član predsedstva in upravnega odbora Turistično-gostinske zbornice in član skupščine GZS.

Marjan Batagelj je prepričan, da so uspehi, s katerimi se lahko danes ponaša, odraz ciljnosti in zavedanja, da je za dober rezultat treba veliko in trdo delati, hkrati pa kot predpogoj postavlja čustveno inteligenco in empatijo
 


Nazaj

Postanite član ZNS in si zagotovite številne prednosti:

  • vse strokovne vire, ki so potrebni za vaše delo,
  • gradiva in posnetke izobraževanj,
  • hitro strokovno pomoč in dostop do zbirke pravnih nasvetov,
  • obveščanje o domačih in mednarodnih novostih, strokovnih stališčih ZNS, odprtih javnih pozivih za članstvo v nadzornih svetih ali komisijah,
  • udeležba na brezplačnih članskih dogodkih in znižana kotizacije za izobraževanja.

Člane spodbujamo k strokovnemu razvoju in spoštovanju profesionalne etike.

Več o članstvu

Slika 1
Slika 1
Slika 1
Slika 1

Združenje nadzornikov Slovenije v številkah 2023

729

članov

13

korporativnih članov

661

imetnikov Certifikata ZNS

3273

imetnikov Potrdila za nadzornike

48 izobraževanj

1093

udeležencev izobraževanj

Piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.
Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.

Odpri/zapri