dr. Marko Jaklič

dr.MarkoJaklič

Dr. Marko Jaklič je redni profesor za področje poslovne ekonomije na Ekonomski fakulteti v Ljubljani. Ukvarja se s strateškim managementom, organizacijo, politiko konkurenčnosti in institucionalno ekonomijo. Vpleten je v mnoge mednarodne raziskovalne projekte s področja institucij v gospodarskem razvoju. Objavil je mnogo člankov v mednarodno priznanih revijah in napisal številne prispevke za knjige s področja poslovanja in razvoja managementa. Deluje tudi kot moderatorski svetovalec vrhnjemu managementu v managerskem procesu.

Je predstojnik Inštituta za socio-ekonomsko in poslovno evalvacijo na Ekonomski fakulteti v Ljubljani, član Strateškega sveta za gospodarstvo pri Vladi RS ter predsednik republiškega Sveta za znanost in tehnologijo. Do leta 2012 je bil član nadzornega sveta SID banke, trenutno pa je član nadzornega sveta družbe 2TDK, d.o.o. in predsednik nadzornega sveta TST Gostol, d.d.

Je tudi predsednik Programskega sveta pri Združenju nadzornikov Slovenije in član izpitne komisije za pridobitev Certifikata ZNS (potrdilo o usposobljenosti za opravljanje funkcije člana NS in UO).


Nazaj

Postanite član ZNS in si zagotovite številne prednosti:

  • vse strokovne vire, ki so potrebni za vaše delo,
  • gradiva in posnetke izobraževanj,
  • hitro strokovno pomoč in dostop do zbirke pravnih nasvetov,
  • obveščanje o domačih in mednarodnih novostih, strokovnih stališčih ZNS, odprtih javnih pozivih za članstvo v nadzornih svetih ali komisijah,
  • udeležba na brezplačnih članskih dogodkih in znižana kotizacije za izobraževanja.

Člane spodbujamo k strokovnemu razvoju in spoštovanju profesionalne etike.

Več o članstvu

Slika 1
Slika 1
Slika 1
Slika 1

Združenje nadzornikov Slovenije v številkah 2023

729

članov

13

korporativnih članov

661

imetnikov Certifikata ZNS

3273

imetnikov Potrdila za nadzornike

48 izobraževanj

1093

udeležencev izobraževanj

Piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.
Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.

Odpri/zapri