Urška Podboršek

UrškaPodboršek

Urška Podboršek je univerzitetna diplomirana pravnica. Študij je zaključila leta 2003 na Pravni fakulteti na Univerzi v Ljubljani, leta 2013 pa je opravila pravniški državni izpit.

Svojo poklicno pot začela leta 2005 na Ljubljanski borzi, kjer je zaposlena še danes kot vodja pravne službe in skrbi za korporativno skladnost poslovanja Ljubljanske borze kot delniške družbe in njenih organov ter regulatorno skladnost Ljubljanske borze pri upravljanju mest trgovanja. Kot pravnica je sodelovala pri številnih projektih borze, tako na regulatornem področju pri sprejemanju zakonodaje s področja kapitalskega trga in internih aktov borze, kot vsebinskih projektih borze, med drugim pri vzpostavitvi sistema za centralno shranjevanje nadzorovanih informacij (INFO HRAMBA) v 2009 ter trga SI ENTER v 2017. Pri svojem delu pokriva poslovno področje izdajateljev vrednostnih papirjev, kar vključuje svetovanje izdajateljem v postopkih uvrstitve njihovih vrednostnih papirjev v trgovanje na mesta trgovanja Ljubljanske borze, kot tudi svetovanje pri izpolnjevanju njihovih obveznosti glede obveščanja in zagotavljanja transparentnosti poslovanja. Pomen korporativnega upravljanje je še posebej spoznala v vlogi delavske zaupnice in članice nadzornega sveta Ljubljanske borze v času svojega mandata od 2012 – 2016.

Verjame, da sta transparentnost poslovanja ter ustrezen nivo korporativnega upravljanja borznih družb ključna dejavnika za pridobivanje zaupanja vlagateljev v slovenski trg kapitala, kjer je še veliko možnosti za izboljšave, zato v tem vidi tudi svoje poslanstvo na Ljubljanski borzi.

 


Nazaj

Postanite član ZNS in si zagotovite številne prednosti:

  • vse strokovne vire, ki so potrebni za vaše delo,
  • gradiva in posnetke izobraževanj,
  • hitro strokovno pomoč in dostop do zbirke pravnih nasvetov,
  • obveščanje o domačih in mednarodnih novostih, strokovnih stališčih ZNS, odprtih javnih pozivih za članstvo v nadzornih svetih ali komisijah,
  • udeležba na brezplačnih članskih dogodkih in znižana kotizacije za izobraževanja.

Člane spodbujamo k strokovnemu razvoju in spoštovanju profesionalne etike.

Več o članstvu

Slika 1
Slika 1
Slika 1
Slika 1

Združenje nadzornikov Slovenije v številkah 2023

729

članov

13

korporativnih članov

661

imetnikov Certifikata ZNS

3273

imetnikov Potrdila za nadzornike

48 izobraževanj

1093

udeležencev izobraževanj

Piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.
Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.

Odpri/zapri