Čestitamo prejemnikom Certifikata ZNS v letu 2021!

21. 12. 2021
Certifikat ZNS

S Certifikatom ZNS posameznik dokazuje, da je z opravljenim izpitom pridobil ustrezna strokovna znanja za opravljanje funkcije člana NS in UO.

V letu 2021 je 19 posameznikov uspešno opravilo preverjanje znanja in si pridobilo Certifikat ZNS. S tem so se zavezali k etičnemu ravnanju in posodabljanju znanj s področja delovanja nadzornih svetov.

 

Register imetnikov Certifikata ZNS >>>

 

 

 

 

 

Čestitamo novim prejemnikom Certifikata ZNS

Gorazd Podbevšek, predsednik ZNS

"Argumenti nekaterih, da dobrih, strokovnih in profesionalnih nadzornikov v Sloveniji nimamo, padejo ravno zato, ker imamo posameznike kot ste vi, ki jim ni dovolj, da imajo svoje osnovne strokovne kompetence in znanje iz svoje primarne funkcije, ampak nadgrajujete ravno tiste veščine, ki jih potrebujemo…"


Tibor Šimonka, predsednik GZS

..."S svojo visoko stopnjo strokovnosti in etike mora biti nadzornik zaščitnik predvsem poslovnih interesov družbe in sooblikovalec njene trajnostne naravnanosti. Zgolj strokovna usposobljenost pa ni dovolj …učinkovit in za družbo koristen je za družbo le tisti nadzornik, ki ima tudi primerne osebnostne lastnosti in je predvsem neodvisen."...


Janez Tomšič, član uprave SDH

..."Znanje in izkušnje članov nadzornih svetov na področju korporativnega upravljanja so predpogoj za doseganje dolgoročne uspešnosti družb... Ob poudarjanju znanja pa ne smemo pozabiti na samostojnost neodvisnost in osebne kompetence nadzornikov. Naj te dopolnjujejo vaše pridobljeno znanje, da bomo vsi skupaj premagovali sedanje in bodoče izzive korporativnega upravljanja v Sloveniji."...


 

Zbrane misli nekaterih letošnjih prejemnikov Certifikata ZNS 

 

V letošnjem letu sem prvič postala nadzornica. To vlogo jemljem resno, zato se mi je zdelo pomembno, da se izobrazim in pridobim čim več različnih znanj, ki bi mi lahko koristila pri opravljanju dela. Certifikat mi pomeni potrditev pridobljenih veščin. Pridobitev Certifikata mi pomeni veliko, saj so moje znanje preverjali člani izpitne komisije, ki so strokovno izjemno usposobljeni. Postala sem suverena pri opravljanju nadzorniškega dela in se veselim novih izzivov na svoji poti.

Maja Bavdek, Nova Ljubljanska banka, d.d.


Da lahko članice in člani nadzornih svetov (ali uprav) resnično delujemo v dobro družbe, moramo vedeti ogromno. Izpit za Certifikat ZNS je bil zame priložnost, da sem svoje znanje poglobila in ga preizkusila v debati s profesorji izpitne komisije.

Romana Dernovšek, Loterija Slovenije, d.d.


Človek se celo svoje življenje srečuje z izzivi in izobraževanje, pridobivanje novih znanj in spoznanj vsekakor je eden mojih večjih življenjskih izzivov. Tudi izobraževanje na področju korporativnega upravljanja je bil izziv, prav tako preverjanje znanja in pridobitev certifikata. Prepričan sem, da bom pridobljeno znanje lahko s pridom uporabil pri svojem delovanju v nadzornih svetih družb, hkrati pa sem vesel in ponosen, da sem se znašel v družbi imetnikov certifikata Združenja nadzornikov Slovenije.

mag. Egidij Čretnik, JZ Psihiatrična bolnišnica Vojnik


Za opravljanje izpita, za pridobitev certifikata ZNS, sem se odločil, ker menim, da so nova in poglobljena znanja najbolj prava pot za uspešno reševanje današnjih in prihodnjih izzivov. Pridobitev te strokovne kvalifikacije zame vsekakor pomeni izziv in dodatni razmislek o potrebnih (lastnih) spremembah v nadaljnjem delovanju.

Miran Janežič, Geodetski inštitut Slovenije


Za Certifikat ZNS sem se odločil z namenom širjenja obzorij, nadgrajevanja znanja in soustvarjanja (naj)boljše prakse korporativnega upravljanja. Pridobitev te strokovne kvalifikacije zame pomeni potrditev dosedanjega truda in motivacijo za nadaljnje soustvarjanje na tem področju.

Klemen Medved, PS Mercator, d.d.


V začetku letošnjega leta sem se prvič srečala z vlogo nadzornice. Zaradi pomanjkanja izkušenj in znanja s tega področja sem se prijavila na izobraževanje. Da bi pridobljeno znanje še dodatno okrepila sem pristopila k opravljanju izpita. V znanje je potrebno vlagati in pridobljena strokovna kvalifikacija predstavlja doživljenjsko naložbo. Certifikat namreč predstavlja dobro podlago in smerokaz za prihodnje poslovne uspehe. Celovito dodatno podporo na poti pa seveda nudi tudi članstvo v ZNS.

Petra Mejač, Nova Ljubljanska banka, d.d.


Za pridobitev Certifikata ZNS sem se odločil, da izpopolnim znanje in osebno rastem ter se motiviram za nadaljnje izzive in ker želim s svojo integriteto in neodvisnostjo prispevati dobro družbi, seveda takrat, ko in če dobim za to priložnost.

Gregor Pečovnik, SES Center Management d.o.o.


Za opravljanje izpita sem se odločila zato, ker sta v času digitalizacije in hitrih sprememb znanje in usposobljenost nadzornikov ena pomembnejših predpostavk za učinkovitost dela nadzornega sveta kot organa družbe in s tem družbe kot celote. Znanje je potrebno na vseh področjih vseskozi obnavljati in nadgrajevati in ta izpit je bil dobra motivacija za pridobivanje dodatnih potrebnih kompetenc, ki jih kot nadzornica potrebujem pri svojem delu. Pridobitev strokovne kvalifikacije mi je velika vzpodbuda za moje nadaljnje delo na tem področju.

mag. Janja Žabjek Dolinšek, Nova Ljubljanska banka, d.d.

 


Nazaj

Sorodne novice

Odgovornosti in pristojnosti NS in podpora komisij NS na področju umetne inteligence

Odgovornosti in pristojnosti NS in podpora komisij NS na področju umet

Vloga NS pri nadzoru poslovanja družb na področju uporabe umetne inteligence (UI).

Preberi več
23. 04. 2024 Stroka, Priporočamo
European Corporate Governance Conference 2024 - pogled nazaj

European Corporate Governance Conference 2024 - pogled nazaj

na voljo sta povzetek in posnetek konference.

Preberi več
19. 04. 2024 Mednarodne novice
ecoDa - Sporazum o čezmejnem članstvu

ecoDa - Sporazum o čezmejnem članstvu

... 50 % popust pri plačilu članarine ob včlanitvi v članstvo drugih združenj v tujini, ki so člani ecoDa.

Preberi več
19. 04. 2024 Mednarodne novice
Priorities for Audit Committee Work 2024 / 2025

Priorities for Audit Committee Work 2024 / 2025

.... v angleščini.

Preberi več
17. 04. 2024 Knjižnica

Postanite član ZNS in si zagotovite številne prednosti:

  • vse strokovne vire, ki so potrebni za vaše delo,
  • gradiva in posnetke izobraževanj,
  • hitro strokovno pomoč in dostop do zbirke pravnih nasvetov,
  • obveščanje o domačih in mednarodnih novostih, strokovnih stališčih ZNS, odprtih javnih pozivih za članstvo v nadzornih svetih ali komisijah,
  • udeležba na brezplačnih članskih dogodkih in znižana kotizacije za izobraževanja.

Člane spodbujamo k strokovnemu razvoju in spoštovanju profesionalne etike.

Več o članstvu

Slika 1
Slika 1
Slika 1
Slika 1

Združenje nadzornikov Slovenije v številkah 2023

729

članov

13

korporativnih članov

661

imetnikov Certifikata ZNS

3273

imetnikov Potrdila za nadzornike

48 izobraževanj

1093

udeležencev izobraževanj

Piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.
Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.

Odpri/zapri