Mednarodni teden ozaveščanja o prevarah

13. 06. 2019
Dogodki
Ključne besede: Mednarodni teden ozaveščanja o prevarah
Mednarodni teden ozaveščanja o prevarah

V sredo, 13.6., je bila podpisana pobuda za sodelovanje Slovenije na Mednarodnem tednu ozaveščanja o prevarah, ki bo potekal v mesecu novembru 2019. Skupen cilj vseh podpisnikov je izmenjava najboljših praks ter spodbujanje vodilnih in zaposlenih na poslovnem in javnem področju, študentov in drugih interesnih skupin, da delujejo proaktivno v smeri zmanjšanja učinkov prevar, korupcije in drugih vrst gospodarskega kriminala v našem lokalnem okolju ob upoštevanju pristojnosti, ki jih imajo posamezne institucije.

V Združenju nadzornikov Slovenije se pridružujemo tej iniciativi, saj verjamemo, da je problematiko prevar in gospodarskega kriminala možno spreminjati le z znanjem in ozaveščanjem na vseh ravneh družbe. Kot strokovna organizacija s področja upravljanja družb vidimo svoj prispevek v povezovanju z drugimi, saj je delovanje nadzornih svetov le ena od obrambnih linij v podjetju, ki je odvisna od delovanja različnih strokovnih služb v podjetju in zunanje revizije, predvsem pa od kakovosti vodenja družbe, kjer ima ravno nadzorni svet svojo najpomembnejšo nalogo, da izbere upravo, ki bo najprej sama zgled in bo hkrati sposobna graditi ustrezno kulturo na tem področju.

Podpisniki, ki želijo okrepiti dialog o problematikah povezanih s prevarami in gospodarskim kriminalom, so: Deloitte Slovenija, Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani, Gospodarska zbornica Slovenije in Stalna arbitraža pri GZS, Klub slovenskih podjetnikov, Komisija za preprečevanje korupcije, Računsko sodišče RS, Slovenski državni holding, Fakulteta za varnostne vede, Združenje bank Slovenije in Združenje nadzornikov Slovenije.

S tem so sodelujoči potrdili svojo namero, da s skupnimi močmi v mesecu novembru 2019 izvedejo Mednarodni teden ozaveščanja o prevarah v Sloveniji in poskrbijo, da postane ta pobuda vsakoletni dogodek, ki se bo nadaljeval v prihodnosti.

Sorodne novice

Zakaj je modro ustanoviti svetovalni odbor?

Posebna izdaja revije Podjetne Slovenije, kjer je Gorazd Podbevšek, predsednik ZNS, odgovarjal na vprašanja o naj ...

19. 02. 2024
EWOB - Toolkit for change Gender diversity on European boards

the results of the latest research on gender diversity on European boards.

07. 02. 2024 Knjižnica
Podcast SBC: Vrtljiva vrata ali kadrovanje po slovensko

Vabljeni k poslušanju zanimivega pogovora, kjer je sodelovala tudi mag. Irena Prijović, izvršna direktorica ZNS.

31. 01. 2024 Aktualno, Delo organov
Priporočilo ZNS nadzornim svetom za nadzor nad poslovanjem na novih in pomembnih področjih poslovanja družb

Priporočilo ZNS nadzornim svetom za nadzor nad poslovanjem na novih in

- delegiranje nalog na komisije nadzornega sveta.

31. 01. 2024 Sporočila za javnost, Stroka, Delo organov

Postanite član ZNS in si zagotovite številne prednosti:

• vse strokovne vire, ki so potrebni za vaše delo,
  • gradiva in posnetke izobraževanj,
  • hitro strokovno pomoč in dostop do zbirke pravnih nasvetov,
  • obveščanje o domačih in mednarodnih novostih, strokovnih stališčih ZNS, odprtih javnih pozivih za članstvo v nadzornih svetih ali komisijah,
  • udeležba na brezplačnih članskih dogodkih in znižana kotizacije za izobraževanja.

Člane spodbujamo k strokovnemu razvoju in spoštovanju profesionalne etike.

Več o članstvu

Slika 1