Novi člani v Upravnem odboru ZNS

15. 06. 2023
Delo organov

Na Skupščini ZNS 2023 (12. - 14. april) so bili imenovani novi člani upravnega odbora ZNS:

mag. Mateja Čuk Orel, ustanoviteljica Odvetniške družbe Čuk Orel o.p. d.o.o., se ukvarja predvsem z gospodarskim in delovnim pravom. Svojim strankam, gospodarskim družbam in drugim pravnim subjektom, v okviru svoje odvetniške družbe nudi celovito pravno svetovanje in zastopanje. Posebej je specializirana za energetsko pravo in infrastrukturne dejavnosti. Svojo karierno pot je po magistrskem študiju konkurenčnega prava v Amsterdamu na Nizozemskem, kot štipendistka Vlade Republike Slovenije, leta 2004 začela na Direktoratu za energijo, Ministrstvu za okolje in prostor. S službovanjem je leta 2006 nadaljevala pri slovenskem operaterju trga z električno energijo, družbi Borzen, d.o.o., kjer je vodila tudi pravno in kadrovsko službo. Z letom 2014 je prestopila v odvetniške vode in se pridružila Odvetniški družbi Rojs, Peljhan, Prelesnik & partnerji o.p., d.o.o., v letu 2016 pa se je podala na samostojno odvetniško pot. Je predavateljica s področja pravne ureditve v energetiki pri Izobraževalnem centru energetskega sistema (ICES) in Institutu »Jožef Stefan« ter nekaterih drugih izobraževalnih institucijah in avtorica učne literature ter različnih prispevkov s tega področja, med drugim prispevka o slovenskem prenosu tretjega energetskega svežnja, ki je objavljen v knjigi: Legal Aspects of EU Energy Regulation (oktober 2016, Oxford University Press). Od leta 2018 je tudi mediatorka pri Okrožnem sodišču v Ljubljani in Odvetniški zbornici Slovenije.
Nadzorniško funkcijo je do sedaj opravljala v družbi Elektro Maribor d.d. (december 2014 – december 2018) kot namestnica predsednika nadzornega sveta; v družbi GEN d.o.o. (junij 2019 – januar 2021 in od avgusta 2023 dalje) sprva kot predsednica, nato kot namestnica predsednika nadzornega sveta; v družbi SODO d.o.o. (junij 2022 dalje) kot predsednica nadzornega sveta in v družbi Telekom Slovenije, d.d. (september 2022 dalje) kot članica nadzornega sveta.

Odvetnik dr. Andrej Fatur, LL.M., partner v Fatur Menard, o.p., d.o.o. ima poleg dolgoletnega dela kot gospodarski odvetnik v Sloveniji tudi bogate mednarodne izkušnje, saj je več let študiral in delal v New Yorku, Londonu, Luxembourgu in Amsterdamu. Še posebej je specializiran za korporacijsko pravo in finance, konkurenčno pravo, prestrukturiranje in regulacijo. Kot odvetnik je svetoval številnim vodilnim domačim in tujim gospodarskim družbam pri njihovih odmevnih konkurenčno pravnih primerih, predvsem na področju informacijsko
komunikacijskih tehnologij, farmacije in trgovine, kot tudi v zvezi s prevzemi in združitvami, prestrukturiranjem, regulacijo energetskega in farmacevtskega trga in bančnimi posli. Je avtor številnih člankov in monografij predvsem na področju konkurenčnega prava. Od leta 2014 je uvrščen na prestižno lestvico Chambers and Partners, vodič najboljših odvetnikov po svetu, pri čemer je bil še posebej pohvaljen za svoje izvrstno poznavanje konkurenčnega prava EU. Leta 2012 je pri mednarodni založbi Hart Publishing izšla njegova zadnja knjiga z naslovom »Information and Communication Technology Network Industries and EU Competition Policy«. Za svoje znanstveno-raziskovalno delo je prejel več priznanih mednarodnih štipendij, kot sta Fulbright in Chevning. Kot uveljavljen pravni strokovnjak redno predava na domačih in mednarodnih konferencah ter občasno na dodiplomskih in podiplomskih programih University College London. Poleg tega, da je član Odvetniške zbornice Slovenije, je licenciran odvetnik v državi New York, ZDA. Do februarja 2023 je bil predsednik nadzornega sveta Nove kreditne banke Maribor d.d., trenutno pa je namestnik nadzornega sveta Nove kreditne banke Maribor d.d., bil pa je tudi predsednik revizijske komisije te družbe.

dr. Domen Trobec, predsednik uprave Sava, d.d. Rojen je bil leta 1982. Leta 2012 doktoriral iz ekonomskih znanosti, na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani. Pred tem je opravil magistrski program IMB. Od leta 2008 do 2017 je bil zaposlen kot asistent in raziskovalec na Ekonomski fakulteti v Univerze v Ljubljani, od leta 2017 pa dela v dejavnosti turizma, kjer je bil do junija 2021 član uprave družbe Istrabenz Turizem d. d. Od februarja 2023 dalje je predsednik uprave Sava, d. d. Je tudi predsednik nadzornega sveta Vinakoper d.o.o., član sveta zavoda Turizem Ljubljana, in direktor družbe Adriafin d.o.o. V preteklosti je bil član nadzornih svetov različnih družb (Istrabenz turizem, d. d., KZPS, d.o.o., Pošta Slovenije, d.o.o., Gorenjska banka, d. d.).

Tim Umberger, je višji svetovalec in namestnik vodje za vzhodno Evropo pri East Capital Moskva. Družbi se je pridružil leta 2008 kot analitik za Balkan, leta 2010 je napredoval v višjega analitika, leta 2012 v svetovalca za portfelje in leta 2015 v namestnika vodje za vzhodno Evropo. Preden se je pridružil družbi East Capital je bil analitik za delnice pri KD Group, kjer je pokrival balkanske in druge vzhodnoevropske družbe. Ima magisterij iz financ na Univerzi v Ljubljani in je prejemnik listine CFA. Od leta 2018 je član nadzornega sveta družbe Gorenjska Banka d.d.

 


 


Nazaj

Sorodne novice

Zakaj je modro ustanoviti svetovalni odbor?

Zakaj je modro ustanoviti svetovalni odbor?

Posebna izdaja revije Podjetne Slovenije, kjer je Gorazd Podbevšek, predsednik ZNS, odgovarjal na vprašanja o naj ...

Preberi več
19. 02. 2024
EWOB - Toolkit for change Gender diversity on European boards

EWOB - Toolkit for change Gender diversity on European boards

the results of the latest research on gender diversity on European boards.

Preberi več
07. 02. 2024 Knjižnica
Podcast SBC: Vrtljiva vrata ali kadrovanje po slovensko

Podcast SBC: Vrtljiva vrata ali kadrovanje po slovensko

Vabljeni k poslušanju zanimivega pogovora, kjer je sodelovala tudi mag. Irena Prijović, izvršna direktorica ZNS.

Preberi več
31. 01. 2024 Aktualno, Delo organov
Priporočilo ZNS nadzornim svetom za nadzor nad poslovanjem na novih in pomembnih področjih poslovanja družb

Priporočilo ZNS nadzornim svetom za nadzor nad poslovanjem na novih in

- delegiranje nalog na komisije nadzornega sveta.

Preberi več
31. 01. 2024 Sporočila za javnost, Stroka, Delo organov

Postanite član ZNS in si zagotovite številne prednosti:

  • vse strokovne vire, ki so potrebni za vaše delo,
  • gradiva in posnetke izobraževanj,
  • hitro strokovno pomoč in dostop do zbirke pravnih nasvetov,
  • obveščanje o domačih in mednarodnih novostih, strokovnih stališčih ZNS, odprtih javnih pozivih za članstvo v nadzornih svetih ali komisijah,
  • udeležba na brezplačnih članskih dogodkih in znižana kotizacije za izobraževanja.

Člane spodbujamo k strokovnemu razvoju in spoštovanju profesionalne etike.

Več o članstvu

Slika 1
Slika 1
Slika 1
Slika 1

Združenje nadzornikov Slovenije v številkah 2023

729

članov

13

korporativnih članov

661

imetnikov Certifikata ZNS

3273

imetnikov Potrdila za nadzornike

48 izobraževanj

1093

udeležencev izobraževanj

Piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.
Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.

Odpri/zapri