Novi članici v Upravnem odboru ZNS

21. 04. 2022
Delo organov

Dr. Julijana Kristl in dr. Sergeja Slapničar sta bili v sredo, 20. aprila na Skupščini ZNS imenovani za novi članici upravnega odbora ZNS.

Dr. Julijana Kristl, je doktorica farmacevtskih znanosti in je bila do 2021 zaposlena kot profesorica na Fakulteti za farmacijo Univerze v Ljubljani. Izpopolnjevala se je na Univerzi v Ženevi in na Univerzi v Lyonu, pa tudi v farmacevtski industriji. Svoj pečat razvoju in delovanju je dala Fakulteti za farmacijo in Univerzi v Ljubljani, ko so ji bile zaupane določene vodstvene funkcije, ki jih je v svoji karieri opravljala poleg raziskovalnega in pedagoškega dela kot prodekanja, predstojnica Katedre za farmacevtsko tehnologijo ter dekanja Fakultete za farmacijo in prorektorica na Univerzi v Ljubljani. Kot članica vseskozi deluje v številnih pomembnih komisijah in odborih na republiški in univerzitetni ravni. Je članica nadzornega sveta družbe Krka, d. d. in imetnica Certifikata ZNS. Dr. Kristl je kot svetovno priznana znanstvenica na področju farmacevtske nanotehnologije uvedla to perspektivno vejo znanosti v farmacevtsko stroko v Republiki Sloveniji. Nanotehnologija velja za eno najpomembnejših inovacij 21. stoletja, ki ima velik medicinski in industrijski potencial. Ukvarja se z razvojem visokotehnološko zahtevnih nanodostavnih sistemov učinkovin (nanozdravil), ki podpirajo zdravljenje na popolnoma nov način in po mehanizmih, ki jih ni možno doseči z uveljavljenimi zdravili. V svojih raziskavah ni omejena le na nanotehnološke procese, ampak jih vedno dopolnjuje z izvirnimi biološkim vrednotenjem, ki ključno prispevajo k razumevanju odvisnosti med sestavo in funkcijo nanodelcev ali nanovlaken ter celičnim odzivom po stiku z njimi. Bibliografija profesorice Kristl je bogata. Številne objave, predvsem pa visoka citiranost kažejo na izjemen opus raziskovalnega dela dr. Kristl, ki je poleg metodološkega napredka in novih znanstvenih spoznanj sprožilo prenekatere premike v konceptualnem razumevanju nanodostavnih sistemov na celičnem nivoju in razsežnosti njihovih vplivov na učinkovitost in varnost novih zdravil.
Življenjsko poslanstvo dr. Julijane Kristl je raziskovanje, generiranje znanja ter prenašanje odkritij na študente, znanstveno skupnost in v gospodarstvo. Za svoje profesionalno ustvarjanje si vseskozi postavlja visoke cilje in je vedno usmerjena v prihodnost in družbeno korist. Nedvomno je  dr. Julijana Kristl izjemna tudi kot osebnost, saj je z znanjem in strateškim razmišljanjem vplivala tako na študente, predvsem z vidika bodočih kompetentnih kadrov, na sodelavce, pa tudi na razvoj stroke in njenih usmeritev.

Dr. Sergeja Slapničar, Associate Professor in Accounting, UQ Business School, The University of Queensland, Brisbane, Australia
Sergeja Slapničar je trenutno zaposlena na elitni avstralski Univerzi v Queenslandu kot izredna profesorica za računovodstvo ter vodja programa za računovodstvo, finance, informacijske sisteme in poslovno analitiko s preko 2.500 študenti. Do odhoda v Avstralijo leta 2018 je bila redna profesorica na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani, kjer je predavala na dodiplomskem in podiplomskem študiju predmete s področja finančnega računovodstva in finančne analize. Od leta 2008 do leta 2013 je bila predstojnica katedre za računovodstvo in revizijo ter vodja podiplomskega študija za računovodstvo in revizijo. Doktorirala je leta 2001 na Ekonomski fakulteti, med magistrskim, doktorskim in postdoktorskim študijem pa se je izpopolnjevala na University of Bristol, University of Glasgow, London School of Economics in na Queensland University of Technology v Avstraliji. Raziskovalno se ukvarja predvsem z vplivom merjenja uspešnosti in nagrajevanja na vedenje zaposlenih, kar v zadnjih letih aplicira na področju upravljanja s kibernetskimi tveganji. Objavila je številna znanstvena in strokovna dela v priznanih tujih in domačih revijah.
Od leta 2013 do 2017 je bila članica nadzornega sveta NLB, med leti 2010-2015 je bila članica nadzornega sveta Krke, med 2008-2010 članica Sveta Agencije za javni nadzor nad revidiranjem ter od leta 2008 do 2018 predsednica poravnalnega odbora po 609. členu ZGD-1 za preizkuse menjalnih razmerij pri lastniškem preoblikovanju družb. Redno je predavala na poslovnih izobraževanjih na Centru poslovne odličnosti Ekonomske fakultete, pri Združenju nadzornikov Slovenije, Združenju bank in SIQ. Po vrnitvi v Slovenijo bo redna profesorica na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani.


 


Nazaj

Sorodne novice

Odgovornosti in pristojnosti NS in podpora komisij NS na področju umetne inteligence

Odgovornosti in pristojnosti NS in podpora komisij NS na področju umet

Vloga NS pri nadzoru poslovanja družb na področju uporabe umetne inteligence (UI).

Preberi več
23. 04. 2024 Stroka, Priporočamo
European Corporate Governance Conference 2024 - pogled nazaj

European Corporate Governance Conference 2024 - pogled nazaj

na voljo sta povzetek in posnetek konference.

Preberi več
19. 04. 2024 Mednarodne novice
ecoDa - Sporazum o čezmejnem članstvu

ecoDa - Sporazum o čezmejnem članstvu

... 50 % popust pri plačilu članarine ob včlanitvi v članstvo drugih združenj v tujini, ki so člani ecoDa.

Preberi več
19. 04. 2024 Mednarodne novice
Priorities for Audit Committee Work 2024 / 2025

Priorities for Audit Committee Work 2024 / 2025

.... v angleščini.

Preberi več
17. 04. 2024 Knjižnica

Postanite član ZNS in si zagotovite številne prednosti:

  • vse strokovne vire, ki so potrebni za vaše delo,
  • gradiva in posnetke izobraževanj,
  • hitro strokovno pomoč in dostop do zbirke pravnih nasvetov,
  • obveščanje o domačih in mednarodnih novostih, strokovnih stališčih ZNS, odprtih javnih pozivih za članstvo v nadzornih svetih ali komisijah,
  • udeležba na brezplačnih članskih dogodkih in znižana kotizacije za izobraževanja.

Člane spodbujamo k strokovnemu razvoju in spoštovanju profesionalne etike.

Več o članstvu

Slika 1
Slika 1
Slika 1
Slika 1

Združenje nadzornikov Slovenije v številkah 2023

729

članov

13

korporativnih članov

661

imetnikov Certifikata ZNS

3273

imetnikov Potrdila za nadzornike

48 izobraževanj

1093

udeležencev izobraževanj

Piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.
Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.

Odpri/zapri