NOVO - Prioritete za delo revizijskih komisij v letih 2024 in 2025

29. 02. 2024
Stroka

Delovna skupina ZNS za revizijske komisije v sodelovanju z novim partnerjem BDO Revizija, d.o.o. predstavlja Prioritete za delo revizijskih komisij v letih 2024/2025.

Poleg osnovnega področja delovanja revizijskih komisij zakonske zahteve vedno bolj posegajo tudi na druga poslovna področja. Na podlagi naših raziskav in razprav s člani revizijskih komisij in poslovodstvi družb izpostavljamo vsebine, ki bi jih revizijske komisije morale upoštevati med določanjem in izvajanjem prednostnih nalog v naslednjih dveh letih.

Ko revizijska komisija načrtuje svoje aktivnosti za leti 2024 in 2025, je pomembno, da opredeli prednostne naloge. V dokumentu predstavljamo štiri najpomembnejša področja delovanja revizijskih komisij in usmeritve za njihovo delo v obdobju 2024/2025, v dodatku po različnih vsebinskih sklopih pa smo pripravili nabor vprašanj za omenjena področja delovanja, ki naj bodo v pomoč pri praktičnem delu.


Prioritete za delo revizijskih komisij v letih 2024/2025:

1. Spremljanje postopka računovodskega poročanja ter učinkovitosti in uspešnosti delovanja notranjih kontrol.
2. Spremljanje poročanja o trajnostnosti.
3. Spremljanje obvladovanje novih in povečanih tveganj.
4. Sodelovanje z zunanjim revizorjem.


 

Prav tako je pomembno, da ima revizijska komisija na voljo potrebno znanje in izkušnje, ki ustrezajo spreminjajočim se nalogam ter omogočajo kakovostno spremljanje in nadziranje vse bolj zapletenih področij poslovanja. To lahko zagotovijo z izobraževanjem članov, z novimi člani, ki imajo potrebna znanja in izkušnje, ali z najemom zunanjih strokovnih svetovalcev za posamezna področja, za katera revizijska komisija sama nima zadostnih kompetenc. Revizijski komisiji je potrebno zagotoviti primerna finančna sredstva za izobraževanje in strokovno podporo pri izvajanju njenih nalog.

 

Članski webinar

Na webinarju (15. marec) bomo vse 4 prioritete podrobno predstavili in jih komentirali iz prakse skupaj s primeri vprašanj, ki lahko pomagajo revizijski komisiji pri njenem delu.

 


Nazaj

Postanite član ZNS in si zagotovite številne prednosti:

  • vse strokovne vire, ki so potrebni za vaše delo,
  • gradiva in posnetke izobraževanj,
  • hitro strokovno pomoč in dostop do zbirke pravnih nasvetov,
  • obveščanje o domačih in mednarodnih novostih, strokovnih stališčih ZNS, odprtih javnih pozivih za članstvo v nadzornih svetih ali komisijah,
  • udeležba na brezplačnih članskih dogodkih in znižana kotizacije za izobraževanja.

Člane spodbujamo k strokovnemu razvoju in spoštovanju profesionalne etike.

Več o članstvu

Slika 1
Slika 1
Slika 1
Slika 1

Združenje nadzornikov Slovenije v številkah 2023

729

članov

13

korporativnih članov

661

imetnikov Certifikata ZNS

3273

imetnikov Potrdila za nadzornike

48 izobraževanj

1093

udeležencev izobraževanj

Piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.
Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.

Odpri/zapri