Priročnik: Skrita moč – šest stebrov učinkovitega kadrovanja

13. 07. 2022
Aktualno, Stroka

Milena Pervanje, članica Programskega sveta ZNS, strokovnjakinja na področju kadrov, ki svetuje domačim in mednarodnim družbam ter sodeluje tako z nadzornimi sveti kot upravami glede kadrovskih tem, je pripravila priročnik za učinkovito kadrovanje: Skrita moč – šest stebrov učinkovitega kadrovanja. Ko se je namreč zgodila epidemija, se je kadrovanje korenito spremenilo, kot bi med letoma 2019 in 2022 zazevalo stoletje. Spremenili so se ljudje in podjetja, organizacije, tako močno, da staro znanje in stare metode ne ustrezajo več. Čas je za nov pristop, naravnan na ljudi, kot smo danes.

Zaposleni predstavljajo eno od ključnih konkurenčnih prednosti vsakega podjetja. Četudi ima podjetje vrhunske proizvode ali tehnične rešitve, četudi ponuja vrhunske in inovativne storitve, to za uspešno poslovanje ni dovolj. Da bo organizacija (p)ostala vodilna v svojem segmentu poslovanja, potrebuje prave ljudi na pravih delovnih mestih, vodje z ustrezno razvitim skupkom kompetenc in management s poudarjenimi strateškimi, socialnimi in vodstvenimi kompetencami.

Kako strokovnjake nagovoriti, da se pridružijo prav vaši organizaciji? Kako jih prepoznati med ostalimi kandidati? Kako jih opolnomočiti, da bodo čim hitreje postali dragocen člen v ekipi in da bodo ostali zavzeti in kreativni?

Knjiga Skrita moč – šest stebrov učinkovitega kadrovanja ponuja številne odgovore na ta vprašanja, poseben poudarek pa je namenjen pomenu etičnosti skozi celoten postopek kadrovanja. Etično vodeni proces kadrovanja, v katerem je poudarjen spoštljiv in profesionalen odnos do vsakega kandidata namreč znatno prispeva h krepitvi pozitivne splošne podobe podjetja, podpre prizadevanja organizacije za utrditev slovesa dobrega delodajalca in, nenazadnje, zagotavlja zaposlovanje sodelavcev, katerih osebne vrednote se skladajo s tistimi, ki jih goji podjetje in ki z delovnim elanom, sodelovalnostjo in zavzetostjo izpolnjujejo pričakovanja delodajalca.

Šest stebrov kadrovanja:

 • kadrovske potrebe - opredelitev profila iskanega strokovnjaka,
 • iskanje kadrov,
 • selekcija,
 • zaposlitev,
 • uvajanje in
 • etika skozi celoten proces kadrovanja.

Kontakt: milena.pervanje@personal.si

 


Nazaj

Postanite član ZNS in si zagotovite številne prednosti:

 • vse strokovne vire, ki so potrebni za vaše delo,
 • gradiva in posnetke izobraževanj,
 • hitro strokovno pomoč in dostop do zbirke pravnih nasvetov,
 • obveščanje o domačih in mednarodnih novostih, strokovnih stališčih ZNS, odprtih javnih pozivih za članstvo v nadzornih svetih ali komisijah,
 • udeležba na brezplačnih članskih dogodkih in znižana kotizacije za izobraževanja.

Člane spodbujamo k strokovnemu razvoju in spoštovanju profesionalne etike.

Več o članstvu

Slika 1
Slika 1
Slika 1
Slika 1

Združenje nadzornikov Slovenije v številkah 2023

729

članov

13

korporativnih članov

661

imetnikov Certifikata ZNS

3273

imetnikov Potrdila za nadzornike

48 izobraževanj

1093

udeležencev izobraževanj

Piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.
Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.

Odpri/zapri