Svet Vlade RS za korporativno upravljanje

07. 06. 2019
Stroka
Ključne besede: Svet Vlade RS za korporativno upravljanje
Svet Vlade RS za korporativno upravljanje

V prostorih Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo je 4. junija prvič zasedal Svet Vlade RS za korporativno upravljanje, ki je strokovno in posvetovalno telo vlade in zanjo opravlja strokovne naloge ter ji nudi pomoč zlasti pri odločanju o zadevah s področja korporativnega upravljanja v Republiki Sloveniji. Ustanovljen je bil 28. marca 2019 z namenom dviga konkurenčnosti slovenskega gospodarstva. Predstavnika ZNS v Svetu sta mag. Irena Prijović, izvršna direktorica ZNS in Gorazd Podbevšek, predsednik Strokovnega sveta ZNS in član Upravnega odbora ZNS kot namestnik predsednice Sveta.

13-članski svet bo oblikoval predloge za razvoj in izboljšanje korporativnega upravljanja v Republiki Sloveniji in sprejemal usmeritve za pripravo predlogov sprememb predpisov s področja korporativnega upravljanja in sorodnih področij v Republiki Sloveniji. Prav tako bo sprejemal usmeritve za pripravo predlogov predpisov za prenos evropskega pravnega reda v slovenski pravni red s področja korporativnega upravljanja in sorodnih področij. Oblikoval bo tudi stališča do posameznih vprašanj s področja korporativnega upravljanja in sorodnih področij v Republiki Sloveniji ter svetoval pri oblikovanju politik in spremembah predpisov, ki vplivajo na korporativno upravljanje in sorodna področja v Republiki Sloveniji.

>>> VEČ


Nazaj

Postanite član ZNS in si zagotovite številne prednosti:

  • vse strokovne vire, ki so potrebni za vaše delo,
  • gradiva in posnetke izobraževanj,
  • hitro strokovno pomoč in dostop do zbirke pravnih nasvetov,
  • obveščanje o domačih in mednarodnih novostih, strokovnih stališčih ZNS, odprtih javnih pozivih za članstvo v nadzornih svetih ali komisijah,
  • udeležba na brezplačnih članskih dogodkih in znižana kotizacije za izobraževanja.

Člane spodbujamo k strokovnemu razvoju in spoštovanju profesionalne etike.

Več o članstvu

Slika 1
Slika 1
Slika 1
Slika 1

Združenje nadzornikov Slovenije v številkah 2023

729

članov

13

korporativnih članov

661

imetnikov Certifikata ZNS

3273

imetnikov Potrdila za nadzornike

48 izobraževanj

1093

udeležencev izobraževanj

Piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.
Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.

Odpri/zapri