ZNS sodeluje pri prenovi ključnega dokumenta na področju preprečevanja korupcije

02. 02. 2023
Zakonodaja
ZNS sodeluje pri prenovi ključnega dokumenta na področju preprečevanja korupcije

V sklopu delovne skupine Komisije za preprečevanje korupcije sodelujemo pri prenovi ključnega krovnega strateškega dokumenta na področju preprečevanja korupcije, tj. Resolucije o preprečevanju korupcije v Republiki Sloveniji. Gre za nacionalni strateški dokument, ki vzpostavlja temeljne cilje in usmeritve na področju preprečevanja korupcije oziroma krepitve integritete.

Obstoječa Resolucija o preprečevanju korupcije, je bila sprejeta leta 2004. V skoraj dvajsetih letih pa je postala mestoma neažurna. Leta 2004 je bil tudi koncept boja proti korupciji v Sloveniji nekoliko drugačen. V zadnjih dvajsetih letih izvajanja nadzora nad ukrepi za zamejitev korupcije (pri tem je mišljena korupcija v širšem smislu, ne samo ozka definicija korupcije, temveč tudi vsi ostali instituti, ki jih ureja Zakon o integriteti in preprečevanju korupcije (ZintPK) se zavedamo, da morajo biti ukrepi te vrste vpeti v celoten javni sektor. Pomemben segment tega je tudi zagotavljanje krepitve integritete zaposlenih in integritete delovanja organizacij javnega sektorja.

Resolucija naj bi podajala dolgoročne usmeritve vzpostavitve učinkovitega sistema ničelne tolerance do korupcije in sistema krepitve integritete v Sloveniji. Konkretni ukrepi, s katerimi naj bi se tem ciljem približali oziroma jih dosegli, pa so opredeljeni v akcijskem načrtu za izvajanje resolucije.

 


Nazaj

Postanite član ZNS in si zagotovite številne prednosti:

  • vse strokovne vire, ki so potrebni za vaše delo,
  • gradiva in posnetke izobraževanj,
  • hitro strokovno pomoč in dostop do zbirke pravnih nasvetov,
  • obveščanje o domačih in mednarodnih novostih, strokovnih stališčih ZNS, odprtih javnih pozivih za članstvo v nadzornih svetih ali komisijah,
  • udeležba na brezplačnih članskih dogodkih in znižana kotizacije za izobraževanja.

Člane spodbujamo k strokovnemu razvoju in spoštovanju profesionalne etike.

Več o članstvu

Slika 1
Slika 1
Slika 1
Slika 1

Združenje nadzornikov Slovenije v številkah 2023

729

članov

13

korporativnih članov

661

imetnikov Certifikata ZNS

3273

imetnikov Potrdila za nadzornike

48 izobraževanj

1093

udeležencev izobraževanj

Piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.
Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.

Odpri/zapri