Združenje nadzornikov Slovenije

mag. Irena Prijović   mag. Irena Prijović

Od leta 2004 zaposlena kot izvršna direktorica Združenja nadzornikov Slovenije, s katerim je povezana že od njegove ustanovitve leta1997. Je diplomirana ekonomistka (Univerza v Ljubljani), ki je študij nadaljevala na Fakulteti za družbene vede, kjer je magistrirala z delom: Učinkovitost delovanja nadzornih svetov. Profesionalno se ukvarja s tematiko korporativnega upravljanja in vodenjem neprofitnih in nevladnih organizacij. Na področju korporativnega upravljanja se ukvarja s postavljanjem različnih standardov, kodeksov in priporočil, raziskavami in certificiranjem znanj za delovanje v nadzornih svetih in upravnih odborih. Je soavtorica in urednica različnih publikacij in priročnikov s tega področja. V praksi deluje kot predavateljica in svetovalka s področja korporativnega upravljanja pri nas. V letu 2015 je svoje poznavanje dela nadzornih svetov nadgradila z izobraževanjem s področja učinkovitosti upravnih odborov na Harvard Business School. Je tudi predavateljica in izvajalka projektov samoocenjevanja nadzornih svetov.

Od maja 2010 do aprila 2017 je bila članica (od leta 2013 namestnica predsednika) nadzornega sveta Petrola d.d. in članica revizijske komisije. Od novembra 2018 je predsednica nadzornega sveta JP Uradni list, d.o.o. Od septembra 2018 je članica Komisije za prejemke pri DUTB, d.d. in od leta 2013 članica Akreditacijske komisije nadzornega sveta KAD d.d.

Od aprila 2017 do aprila 2019 je bila predsednica ecoDa (European Confederation of Directors' Association) v Bruslju, kjer je že vrsto let aktivna kot članica Upravnega odbora ter različnih delovnih skupin in komisij. Je tudi članica ECGCN (European CG Codes Network). Že vrsto let mednarodno sodeluje in predava pri IFC Corporate Governance Group, ki deluje v okviru Svetovne banke. Od leta 2012 je svetovalka Svetovne banke na projektih v JVE in Evroaziji.

Irena Prijović, MSc, has since 2004 worked as Executive Director of the Slovenian Directors’ Association in Ljubljana. Her career is professionally dedicated to Corporate Governance (CG) consultancy, research, drafting of professional standards and codes and educational and certification activities within the association. She is an editor and (co)author of different CG publications and manuals in Slovenia.

She is internationally active. In 2009, she became a CG trainer licensed by IFC and the Global Corporate Governance Forum (GCGF). In 2012, she became temporary World Bank consultant engaged by IFC and GCGF. Between 2017 and 2019 she was a Chair of ecoDa (European Confederation of Directors’ Association) in Brussels since 2017. She has also been a supervisory board member of Petrol, d.d. Ljubljana from May 2010 till April 2017. From November 2018 she is a supervisory board chair of The Official Gazette of the Republic of Slovenia Ltd., from September 2018 she is member of Remuneration committee of Bank Assets Management Company (BAMC, d.d.) and from 2013 member of Supervisory Board accreditation committee KAD d.d. (Pension Fund Management)

Specialties: Corporate Governance; non-executive director; board effectiveness consultant; lecturer, moderator and facilitator on panels and workshops; NGO management; building up CG institutes.