Srečanje certificiranih nadzornikov 2022

16. 12. 2022
Certifikat ZNS

V četrtek, 15. decembra, je potekalo že tradicionalno Srečanje certificiranih nadzornikov s slavnostjo podelitvijo Certifikatov ZNS novim prejemnikom v letu 2022.

Certifikat ZNS je strokovna kvalifikacija s katero posameznik dokazuje, da je z opravljenim izpitom (aplikativno preverjanje znanja) pridobil ustrezna strokovna znanja za opravljanje funkcije člana NS in UO. Certifikat ZNS podeljujemo skupaj z Gospodarsko zbornico Slovenije in Slovenskim državnim holdingom.

V letošnjem letu so Certifikat ZNS prejeli:

Eva Donko, Andrej Erjavec, Ladislav Hafner, Jaka Hrastnik, Bojan Ivanc, mag. Gorazd Jamnik, mag. Nina Kelemen, Karmen Pangos, Andreja Slomšek, Aleš Torkar, mag. Tim Umberger, dr. Tomaž Vidic, mag. Zorica Zajc Kvas in mag. Tadeja Žbontar Rems.

Iskrene čestitke vsem!

Vsi imetniki so vpisani v javni Register imetnikov Certifikata ZNS,


Za letošnjo strokovno temo srečanja smo izbrali pomen zavarovanja odgovornosti organov vodenja in nadzora za korporacijsko upravljanje. Gre za globalno uveljavljen institut korporacijskega upravljanja, ki obstaja z razlogom. V največji meri ščiti premoženjski interes družbe, organom vodenja in nadzora pa v morebitnih sodnih postopkih zagotavlja pravno varstvo glede dokazovanja skrbnega ravnanja do ugotovitve sodišča.

ZNS se je pred kratkim aktivno vključil v problematiko vezano na davčno obravnavo polic za zavarovanje odgovornosti organov vodenja in nadzora v povezavi z novim mnenjem FURS, ki obdavčitev posameznikov vključenih v to polico določa v višini celotne zavarovalne premije, ki pa je bilo začasno preklicano. Zanimalo nas je kaj bi bilo, če standardnih polic za zavarovanje odgovornosti ne bi bilo.

Uvodoma je Peter Schlamberger, izvršni direktor in ustanovni partner v družbi Polaris Corporate Solutions, je predstavil kaj moramo vedeti in razumeti o zavarovanju odgovornosti in policah, ki jih družbe sklepajo.

O tem kaj moramo razumeti o zavarovanju odgovornosti in policah, ki jih sklepajo družbe in o pomenu zavarovanja odgovornosti za organe vodenja in nadzora za korporacijsko upravljanje smo se pogovarjali z zanimivimi gosti.

mag. Maja Krumberger, direktorica Slovenskega zavarovalnega združenja, Gorazd Podbevšek, predsednik Združenja nadzornikov Slovenije, Vladislav Đekić, vodja zavarovalnih posrednikov v družbi FT Pretium, zavarovalno posredovanje, mag. Žiga Debeljak, predsednik uprave Slovenskega državnega holdinga, mag. Dejan Cajhen, direktor in partner svetovalne družbe Advisio, Aleš Avbreht, odvetniška družba Avbreht, Zajc in partnerji. Omizje je povezovala mag. Maja Šušteršič, predsednica Slovenskega združenja za tveganja in zavarovanja, SI.RISK.

Srečanje smo zaključili v prijetnem druženju, kjer smo skupaj nazdravili novemu letu 2023. Vabljeni k ogledu fotoutrinkov!

>>> FOTOGALERIJA


Nazaj

Sorodne novice

POSNETEK - webinar: Prioritete za delo revizijskih komisij 2024/2025

POSNETEK - webinar: Prioritete za delo revizijskih komisij 2024/2025

članom je na voljo posnetek in gradivo.

Preberi več
15. 03. 2024 Dogodki, Izobraževanje
Gradivo: Nadzor nad finančnim poslovanjem družbe

Gradivo: Nadzor nad finančnim poslovanjem družbe

je članom na voljo v knjižnici ZNS.

Preberi več
13. 03. 2024 Dogodki, Izobraževanje
Čestitamo novim imetnikom Certifikata ZNS

Čestitamo novim imetnikom Certifikata ZNS

Primož Cencelj, Marko Golob in Matej Kovač.

Preberi več
11. 03. 2024 Certifikat ZNS

Postanite član ZNS in si zagotovite številne prednosti:

  • vse strokovne vire, ki so potrebni za vaše delo,
  • gradiva in posnetke izobraževanj,
  • hitro strokovno pomoč in dostop do zbirke pravnih nasvetov,
  • obveščanje o domačih in mednarodnih novostih, strokovnih stališčih ZNS, odprtih javnih pozivih za članstvo v nadzornih svetih ali komisijah,
  • udeležba na brezplačnih članskih dogodkih in znižana kotizacije za izobraževanja.

Člane spodbujamo k strokovnemu razvoju in spoštovanju profesionalne etike.

Več o članstvu

Slika 1
Slika 1
Slika 1
Slika 1

Združenje nadzornikov Slovenije v številkah 2023

729

članov

13

korporativnih članov

661

imetnikov Certifikata ZNS

3273

imetnikov Potrdila za nadzornike

48 izobraževanj

1093

udeležencev izobraževanj

Piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.
Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.

Odpri/zapri