Ustavno sodišče odpravilo začasno zadržanje vladnega zakona o RTV Slovenija

29. 05. 2023
Delo organov

Ustavno sodišče je odpravilo začasno zadržanje (februar 2023) izvajanja dela novele zakona o RTV Slovenija. Novela zakona torej začne veljati, sodišče pa mora še vedno presoditi o njeni ustavnosti. Najpozneje sedem dni po objavi tega sklepa v Uradnem listu se mora konstituirati novi svet RTV Slovenija.

Naj spomnimo, da je na podlagi 1. odstavka 26. člena ZRTVS-1B je Združenje nadzornikov Slovenije postalo predlagatelj enega člana finančnega odbora RTVS. Ustavno sodišče RS je 20. 2. 2023 sprejelo sklep, s katerim je zadržalo izvrševanje zakona do končne odločbe in hkrati zagotovilo, da je v času do končne odločitve ustavnega sodišča urejeno vodenje, poslovanje in nadzor RTV Slovenija ter da lahko tečejo postopki imenovanja (novih) članov sveta. Kadrovska komisija ZNS se je strinjala, da kljub zadržanju dokončne uveljavitev nove ureditve,  nadaljuje z delom in začrtanim izbornim postopkom. Z namenom pridobivanja kandidatov za prevzem te funkcije, je tako ZNS z objavo javnega poziva svojim članom pričel naborni postopek. Kadrovska komisija ZNS je z vsemi kandidati, ki so oddali prijavo na javni poziv, opravila intervjuje in po zaključeni razpravi oblikovala predlog za člana finančnega odbora RTVS, ki ga je predlagala v potrditev Upravnemu odboru ZNS. Za člana finančnega odbora RTVS je bila predlagana mag. Polona Pergar Guzaj, ki je poleg izpolnjevanja zahtevanih pogojev tudi na intervjuju izkazala potrebno znanje in veščine za kakovostno opravljanje funkcije člana finančnega odbora RTVS.

Ob tej priložnosti se najlepše zahvaljujemo tudi vsem kandidatom in kandidatkam, ki so oddali prijavo.

 

Povezane vsebine:

 


Nazaj

Postanite član ZNS in si zagotovite številne prednosti:

  • vse strokovne vire, ki so potrebni za vaše delo,
  • gradiva in posnetke izobraževanj,
  • hitro strokovno pomoč in dostop do zbirke pravnih nasvetov,
  • obveščanje o domačih in mednarodnih novostih, strokovnih stališčih ZNS, odprtih javnih pozivih za članstvo v nadzornih svetih ali komisijah,
  • udeležba na brezplačnih članskih dogodkih in znižana kotizacije za izobraževanja.

Člane spodbujamo k strokovnemu razvoju in spoštovanju profesionalne etike.

Več o članstvu

Slika 1
Slika 1
Slika 1
Slika 1

Združenje nadzornikov Slovenije v številkah 2023

729

članov

13

korporativnih članov

661

imetnikov Certifikata ZNS

3273

imetnikov Potrdila za nadzornike

48 izobraževanj

1093

udeležencev izobraževanj

Piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.
Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.

Odpri/zapri