Gorazd Podbevšek za naslednika predsednika ZNS na skupščini 2020

17. 10. 2019
Aktualno
Ključne besede: predsednik ZNS
Gorazd Podbevšek za naslednika predsednika ZNS na skupščini 2020

V izvolitev na skupščini ZNS v letu 2020 se za naslednika predsednika ZNS v mandatu 2020-2024 predlaga Gorazda Podbevška

Člani UO ZNS so na svoji seji 16.10. 2020 na predlog Nominacijskega odbora ZNS sprejeli sklep, da se v izvolitev na skupščini ZNS v letu 2020 za naslednika predsednika ZNS v mandatu 2020-2024 predlaga Gorazda Podbevška. Utemeljitev predloga za naslednika predsednika ZNS:

Gorazd Podbevšekje uveljavljen strokovnjak s področja korporativnega upravljanja in delovanja nadzornih svetov, ki je začel z ZNS tesneje sodelovati leta 2003 kot avtor prvega Kodeksa upravljanja javnih delniških družb ob vstopu v EU. Kasneje predvsem kot redni predavatelj na izobraževanjih Standardna znanja za nadzornike. V ZNS se je včlanil leta 2009 in pridobil Certifikat ZNS, ki ga redno obnavlja. Ker se je kot strokovnjak v okviru ZNS vključeval tudi v delo z različnih strokovnih področij, je postal redni član delovnih skupin in soavtor mnogih avtonomnih pravnih virov ZNS. Prav tako je pridobil praktične izkušnje iz delovanja v nadzornih svetih  in upravnih odborih v enotirnem sistemu upravljanja. Vidni funkciji sta bili predsednik nadzornega sveta NLB d.d. in HIT d.d. Trenutno je predsednik nadzornega sveta SŽ ŽGP d.o.o.

Leta 2013 ga je UO ZNS imenoval za predsednika Strokovnega sveta ZNS. Od takrat redno sodeluje in kot predsednik Strokovnega sveta ZNS poroča na vseh sejah UO ZNS. Kot predsednik Strokovnega sveta ZNS skupaj z izvršno direktorico ZNS predstavlja ZNS med relevantnimi deležniki s področja upravljanja in nadzorovanja družb in se v zvezi s tem pojavlja v medijih. Leta 2015 v sodelovanju z izvršno direktorico ZNS dvakrat letno pripravlja strokovno zasnovo in somoderira Predsedniški forum ZNS kot tudi letno Konferenco korporativnega upravljanja. Skupščina ZNS ga je aprila 2019 na predlog UO ZNS imenovala za člana UO ZNS. Leta 2019 ga je Vlada RS na predlog MGRT imenovala v Svet za korporativno upravljanje, kjer je namestnik predsednice.

Podbevšek dobro pozna delovanje ZNS in izkazuje ambicije za sodelovanje pri nadaljnjem razvoju ZNS. Kot priznan strokovnjak s področja upravljanja družb in izkušen nadzornik je v strokovni javnosti in medijih razumljen kot 'ambasador' dobrega upravljanja. Prav tako ustreza vsem zahtevam iz kompetenčnega profila iz dokumenta Postopek nominacije - izbor predsednika in kandidatov za člane organov ZNS 2020-2024. S predlogom Gorazda Podbevška za kandidata za predsednika ZNS v novem mandatu ZNS dodatno uveljavlja svojo identifikacijo kot strokovne in ne stanovske organizacije.

Upravni odbor ZNS


Nazaj

Sorodne novice

POSNETEK - webinar: Prioritete za delo revizijskih komisij 2024/2025

POSNETEK - webinar: Prioritete za delo revizijskih komisij 2024/2025

članom je na voljo posnetek in gradivo.

Preberi več
15. 03. 2024 Dogodki, Izobraževanje
Gradivo: Nadzor nad finančnim poslovanjem družbe

Gradivo: Nadzor nad finančnim poslovanjem družbe

je članom na voljo v knjižnici ZNS.

Preberi več
13. 03. 2024 Dogodki, Izobraževanje
Čestitamo novim imetnikom Certifikata ZNS

Čestitamo novim imetnikom Certifikata ZNS

Primož Cencelj, Marko Golob in Matej Kovač.

Preberi več
11. 03. 2024 Certifikat ZNS

Postanite član ZNS in si zagotovite številne prednosti:

  • vse strokovne vire, ki so potrebni za vaše delo,
  • gradiva in posnetke izobraževanj,
  • hitro strokovno pomoč in dostop do zbirke pravnih nasvetov,
  • obveščanje o domačih in mednarodnih novostih, strokovnih stališčih ZNS, odprtih javnih pozivih za članstvo v nadzornih svetih ali komisijah,
  • udeležba na brezplačnih članskih dogodkih in znižana kotizacije za izobraževanja.

Člane spodbujamo k strokovnemu razvoju in spoštovanju profesionalne etike.

Več o članstvu

Slika 1
Slika 1
Slika 1
Slika 1

Združenje nadzornikov Slovenije v številkah 2023

729

članov

13

korporativnih članov

661

imetnikov Certifikata ZNS

3273

imetnikov Potrdila za nadzornike

48 izobraževanj

1093

udeležencev izobraževanj

Piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.
Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.

Odpri/zapri