Gradivo in posnetki članskih webinarjev

01. 10. 2021
Izobraževanje, Knjižnica

Če sodite med zavezance za prijavo premoženjskega stanja na podlagi Zakona o integriteti in preprečevanju korupcije (ZIntPK), vas vabimo, da si ogledate posnetek webinarja, ki smo ga pripravili v sodelovanju s Komisijo za preprečevanje korupcije (KPK). Predstavili smo novosti na področju prijave premoženjskega stanja zavezancem za poročanje o premoženjskem stanju in bistvene spremembe, ki jih prinaša novela ZIntPK-C ter postopek oddaje prijave premoženjskega stanja na portalu eUprava.

Videoteka

Webinar: Prijava premoženja in sprememb premoženjskega stanja po uveljavitvi novele ZIntPK-C, 15. september 2021

V zadnjih letih so na ATVP, ki je nadzorna in regulatorna institucija, ki v RS bdi nad kapitalskim trgom in izvaja nadzor nad prepovedanim trgovanjem na podlagi notranjih informacij in tržnih manipulacij, zaznali vse več vprašanj članov uprav in nadzornih svetov predvsem javnih družb vezanih na (ne)dopustno trgovanje z vrednostnimi papirji, v katerih opravljajo svoje funkcije. Gre za izjemno pomembno področje za učinkovito in zaupanja vredno delovanje kapitalskega trga, kršitev za člane uprav in nadzornih svetov javnih družb in družb katerih finančni instrumenti so uvrščeni v trgovanje na MTF Ljubljanske borze SI ENTER pa lahko predstavlja kaznivo dejanje. Zato smo v sodelovanju z ATVP predstavili temo področja zlorab trga in nedovoljenih oz. dovoljenih praks na tem področju namenjeno članom uprav in nadzornih svetov zgoraj omenjenih družb. Webinar je namenjen tako osebam iz javnih družb, kot tistim, ki svoje delo opravljajo v družbah katerih finančni instrumenti so uvrščeni v trgovanje na MTF Ljubljanske borze SI ENTER. Tudi za slednje se uporablja večina določb o prepovedi zlorab trga (izjema so le določbe o objavi notranjih informacij, sestavljanja liste insajderjev in poslih vodilnih delavcev).

Videoteka

Webinar: Prepoved zlorabe trga finančnih instrumentov – trgovanje na podlagi notranjih informacij, 28. september 2021

Sorodne novice

Čestitamo novim imetnikom Certifikata ZNS

Eva Donko, Ladislav Hafner, Jaka Hrastnik, Nina Kelemen, Karmen Pangos, mag. Tim Umberger, dr. Tomaž Vidic in mag ...

01. 07. 2022 Certifikat ZNS
GNDI: Digital transformation

a quick guide.

27. 06. 2022 Mednarodne novice
ecoDa brand new European Board Diploma

A unique programme designed for European board members by senior European board members.

10. 06. 2022 Mednarodne novice
Javna razprava - Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah ZGD

...do 18. 7. lahko posredujete komentarje in predloge.

22. 06. 2022 Aktualno, Stroka, Zakonodaja

Postanite član ZNS in si zagotovite številne prednosti:

• vse strokovne vire, ki so potrebni za vaše delo,
  • gradiva in posnetke izobraževanj,
  • hitro strokovno pomoč in dostop do zbirke pravnih nasvetov,
  • obveščanje o domačih in mednarodnih novostih, strokovnih stališčih ZNS, odprtih javnih pozivih za članstvo v nadzornih svetih ali komisijah,
  • udeležba na brezplačnih članskih dogodkih in znižana kotizacije za izobraževanja.

Člane spodbujamo k strokovnemu razvoju in spoštovanju profesionalne etike.

Več o članstvu

Slika 1