Stališča ZNS

Priporočilo ZNS članom nadzornih svetov glede predložitve politike prejemkov organov vodenja in nadzora za glasovanje na skupščini

25. 03. 2022

politika prejemkov

Skladno 294.a členu ZGD-1, ki je s prehodnim obdobjem stopil v veljavo 24. avgusta 2021, morajo javne delniške družbe na prvi naslednji skupščini predložiti v glasovanje politiko prejemkov organov vodenja in nadzora kot jo določa ZGD-1. Natančneje pa jo opredeljuje tudi 6. načelo Slovenskega kodeksa upravljanja javnih delniških družb (ZNS in Ljubljanska borza, 2021) in priporočila dobre prakse predstavljena v Smernicah za oblikovanje politike prejemkov in poročila o prejemkih članov organov vodenja in nadzora - za javne delniške družbe (ZNS, 2021).

V preteklem tednu je SDH d.d. kot upravljalec družb s kapitalsko naložbo sprejel dopolnitev priporočil SDH z novim 9. poglavjem Politika prejemkov organov vodenja – za družbe s kapitalsko naložbo države. Gre za krovna priporočila SDH glede vsebine politik organov vodenja ne glede na zavezanost družbe ZPPOGD, javnost družbe ali velikost deleža države v posamezni družbi.

Postanite član ZNS in si zagotovite številne prednosti:

• vse strokovne vire, ki so potrebni za vaše delo,
  • gradiva in posnetke izobraževanj,
  • hitro strokovno pomoč in dostop do zbirke pravnih nasvetov,
  • obveščanje o domačih in mednarodnih novostih, strokovnih stališčih ZNS, odprtih javnih pozivih za članstvo v nadzornih svetih ali komisijah,
  • udeležba na brezplačnih članskih dogodkih in znižana kotizacije za izobraževanja.

Člane spodbujamo k strokovnemu razvoju in spoštovanju profesionalne etike.

Več o članstvu

Slika 1