Predlog sprememb Slovenskega kodeksa upravljanja javnih delniških družb - javna razprava

webinar ZNS

5. oktober 2021 ONLINE (ZOOM)
O DOGODKU

Predstavitev predloga sprememb
Slovenskega kodeksa upravljanja za javne delniške družbe

Ljubljanska borza in Združenje nadzornikov Slovenije v okviru javne razprave na webinarju predstavljata najpomembnejše spremembe Slovenskega kodeksa upravljanja javnih delniških družb, ki bo stopil v veljavo s 1. januarjem 2022 in bo nadomestil do sedaj veljavnega iz leta 2016.

Posodobljen kodeks poleg redakcijskih in nomotehničnih popravkov vsebuje tudi pomembne vsebinske spremembe, ki so predstavljene v preambuli kodeksa in po posameznih načelih v obrazložitvi sprememb kodeksa. Razlogi za prenovo kodeksa po petih letih so predvsem v spremembi regulatornega okolja, ki se je odrazilo v noveli ZGD-1, drugi relevantni zakonodaji in vrsti novih priporočil dobre prakse korporativnega upravljanja doma in v tujini. Namen kodeksa ostaja enak. Kodeks podaja priporočila dobre prakse upravljanja, nadzora in vodenja javnih delniških družb, katerih delnice so uvrščene na organizirani trg v Sloveniji. Priporočilom lahko sledijo tudi druge družbe z namenom oblikovati transparenten in razumljiv sistem upravljanja, ki dviguje raven zaupanja tako domačih kot tujih vlagateljev, zaposlenih in tudi širše javnosti v slovenski sistem upravljanja družb. V okviru webinarja predstavljamo Poročilo o analizi skladnosti s Slovenskim kodeksom upravljanja javnih delniških družb za javne družbe za obdobje 2017‒2019.

V sodelovanju z Ljubljansko borzo

Vsebina programa - 05. oktober 2021

Registracija (ZOOM)

10.00

Predlog sprememb Slovenskega kodeksa upravljanja javnih delniških družb

Zaključek

Organizator si pridržuje pravice do spremembe programa.
Informacije

Udeležba je brezplačna.

Prijave sprejemamo najkasneje do 4. oktobra 2021

O morebitni odsotnosti nam vsaj dan pred začetkom dogodka pošljite pisno obvestilo na naslov: info@zdruzenje-ns.si.

Dodatne informacije:

Katarina Jurić, vodja pisarne ZNS, T: 01/ 530 86 44 ali E: katarina.juric@zdruzenje-ns.si